33

christmas countdown dag 23: speel het kerstbomenspel

Zo.. de kerstvakantie is al een eind op dreef en we hebben lekker de tijd om er naar toe te leven. Nog 2 nachtjes te gaan dan is het zover. In mijn adventskalender heb ik bij het aftellen van de laatste dagen veel spelletjes zitten die je met de kinderen kunt spelen. Wij doen graag spelletjes en er zijn zoveel varianten die we niet kennen of vergeten zijn. Om je dus op ideeën te brengen heb ik vandaag het kerstbomenspel voor je gemaakt.

wat heb je nodig voor het kerstbomenspel

* voor iedereen een spelkaart (kerstbomenspel speelkaarten )
* een potlood, stift of pen
* een dobbelsteen
* goede zin

hoe speel je het kerstbomenspel

Print voor iedereen een spelkaart van het kerstbomenspel uit, je kunt het met 4 personen te gelijk spelen. De jongste speler mag het spel beginnen. Rol om de beurt met de dobbelsteen. Als het gerolde getal op je kaart staat, mag je het wegkruisen. Als je kaart leeg is (of vol), heb je het spel gewonnen… Wie zal dat zijn!

kerstbomenspel

print een van de spelkaarten van het kerstbomenspel

Als je van spelletjes houdt kijk dan eens naar de volgende kerstvarianten. Je kunt ze allemaal downloaden van mijn blog en ze thuis deze vakantie spelen…. Ken je rol een sneeuwman? Kijk ook eens naar het spel santa says, wie ben ik, kerstbomen memory of kerstboter kaas en eieren.  Maar het 100 kerststerrenspel en scavenger hunt zijn ook erg leuk om te spelen!

Zoek je nog meer kerstinspiratie om je huis in kerstsferen te brengen, kijk dan eens op mijn pinterestbord van kerst 2015. Veel plezier!

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply