16

Huis verbouwd, nu de trap nog

De voordelen van traprenovatie

Wil je jouw trap laten renoveren of overweeg je een nieuwe trap te plaatsen? Een traprenovatie is zeker een goed idee en heeft je diverse voordelen te bieden. Niet alleen kun je jouw woning hiermee een nieuwe uitstraling geven, een traprenovatie biedt nog veel meer dan dat. In dit artikel vertellen wij je wat de voordelen van een traprenovatie zijn. Lees snel verder en ontdek meer.

Je geeft je woning een nieuwe look

Met een traprenovatie kun je jouw woning een geheel nieuwe look geven, omdat je trap een andere uitstraling krijgt. Je kunt jouw trap voorzien van een mooie kleur hout of laminaat die precies bij de huidige tijd past. Is jouw huis ietwat verouderd en daarmee ook jouw trap, dan is traprenovatie ideaal om je trap op te knappen. Zorg er hierbij wel voor dat de trap matcht met de vloer in jouw woning.

De waarde van je huis vermeerderd

Wanneer je trap versleten is, geeft dit je woning ook een mindere uitstraling. Maak je echter de keuze voor een traprenovatie, dan kun je jouw woning een betere basis geven. Je woning zal meteen in waarde toenemen, omdat je er simpelweg voor gekozen hebt om er een betere trap in te plaatsen. De kosten van het laten renoveren van de trap wegen hierbij niet op tegen wat je hiervoor terug zal krijgen.

Een traprenovatie kost niet veel tijd

Een traprenovatie kost niet veel tijd

Wanneer je een trap gaat renoveren, ben je minder tijd kwijt dan wanneer je een geheel nieuwe trap plaatst. Misschien denk je dat een nieuwe trap eenvoudiger te plaatsen is, maar dit is zeker niet zo. Zo zal er bij het plaatsen van een nieuwe trap veel extra werk verricht moeten worden, zoals stucwerk. Ook moet een oude trap verwijderd worden, waarbij er veel puin vrijkomt. Dit moet ook weer worden opgeruimd.

Je trap wordt steviger

Wanneer je een nieuwe trap plaatst, kan deze gaan kraken. Dit komt doordat het hout gaat werken na het plaatsen hiervan. Wanneer je kiest voor een traprenovatie, zal je trap niet kraken. Dit wordt meteen door het renovatiebedrijf verholpen tijdens de traprenovatie.

Minder afval

Laat je een nieuwe trap plaatsen, dan zal je al snel zien dat hier behoorlijk wat puin bij vrijkomt. De oude trap verwijderen levert namelijk best wat bouwpuin op en deze moet ook nog worden afgevoerd. Bij het laten renoveren van je trap zal je hoogstens een paar afgezaagde stukken overhouden die je moet opruimen.

Kies jij ook voor een traprenovatie?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply