35

#chistmas countdown dag 21: speel scavenger hunt

scavenger hunt

verschillende mogelijkheden met scavenger hunt via homesweetroad

Ken je het spel scavenger hunt? Dit spel is een soort speurtocht waarbij je spullen moet verzamelen. Een scavenger hunt is eigenlijk veel makkelijker en actiever dan een speurtocht. De bedoeling is dat je heel veel dingen gaat zoeken en verzamelen die je op een lijst hebt meegekregen. Om te bewijzen dat je de dingen hebt gezien kun je de spullen mee laten nemen. Maar… nu je camera’s hebt op bijvoorbeeld de telefoon, kun je ook op deze manier bewijzen toelaten.

wat heb je nodig:

– een speelkaart ( speelkaart voor scavenger hunt )
– groepjes of alleengangers
– een pen of potlood
– plastic tas
– een mobiel

Hoe speel je scavenger hunt:

Print genoeg speelkaarten uit. Bedenk of je groepjes maakt of dat iedereen zelf aan de slag gaat. Geef ieder groepje een kaart, een plaastic tas, een pen en een mobieltje mee. Spreek af hoeveel tijd je hebt om het spel te spelen en geef een startsein. Iedereen gaat op pad (in huis of buiten) om op zoek te gaan naar 12 dingen die op de kaart staan. Hebben ze het gevonden, dan nemen ze het mee in de tas of maken ze er een foto van. Zijn er 12 dingen afgevinkt, dan gaan ze naar de spelleider. Deze klokt de tijd en controleert of het aantal afgevinkte kerstspullen zijn gelukt. Het groepje dat als eerste is teruggekeerd heeft gewonnen.
Uiteraard kun je andere afspraken maken, bijvoorbeeld: het aantal kerstspullen dat moet worden afgevinkt, de groepsgrootte of misschien spreek je een tijdslimiet af…
Eén ding is belangrijk: heb veel lol!

de speelkaart voor scavenger hunt om uit te printen

de speelkaart voor scavenger hunt om uit te printen

Als je van spelletjes houdt kijk dan eens naar de volgende kerstvarianten. Je kunt ze allemaal downloaden van mijn blog en ze thuis deze vakantie spelen…. Ken je rol een sneeuwman en kijk eens naar het spel santa says, wie ben ik, kerstbomen memory of kerstboter kaas en eieren of het 100 kerststerrenspel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply