38

Het inrichten van jouw droomkeuken

Eindelijk is het zover! De droomkeuken is geleverd na een proces van ontwerpen, kopen en plaatsen. Nu kan het inrichten echt beginnen zodat de keuken in gebruik wordt genomen. Dat is een extra leuke klus wanneer de keuken eenmaal staat. Van de keukenruimte een stijlvolle, geliefde plek maken gaat lukken met onderstaande tips.

Jouw droomkeuken is geleverd, wat nu?

Is alles opgeleverd en gemonteerd zoals is afgestemd? Dan kan het genieten beginnen! Controleer of alle geleverde apparatuur goed is bevestigd en of alles ook daadwerkelijk werkt naar behoren. De volgende stap hangt af van de keukenstijl die is gekozen. Deze stijl wordt doorgetrokken in de rest van de ruimte. Er zijn moderne keukens, landelijke keukens en gekleurde keukens. Ook prachtige handgemaakte keuken(s) voorzien van ambachtelijke kwaliteit uit Holland zijn erg geliefd! De keukenkeuze is enorm, maar de volgende stap kan gemaakt worden want het ontwerp- en plaatsingsproces is immers achter de rug. Er is een stijl gekozen en deze wordt doorgetrokken naar de rest van de keukenruimte.

De keuken optimaal benutten

Er is bewust gekozen voor een keukenontwerp, waardoor de keuken nu daadwerkelijk gebruikt kan worden. Elke lade en elk kastje had een bestemming gekregen tijdens het ontwerpproces. Nu kunnen deze ruimtes benut worden op de daarvoor bestemde manier. Al het bestek kan ik de lade gesorteerd worden, het servies kan in de kastjes worden geplaatst en in de koelkast worden de producten op de juiste plek gezet. Op het aanrecht is er plek voor het koffiezetapparaat en de waterkoker. De pannen worden in de kast geplaatst en de kruiden kunnen in het rek. Steek de handen uit de mouwen, want de eerste maaltijd kan officieel worden gekookt!

De aankleding van de keuken

De droomkeuken is ingericht met de producten die veel worden gebruikt en die nodig zijn om lekker mee te koken. Alles ligt op een logische, toegankelijke plek zodat er geen zoektocht hoeft plaats te vinden waar de favoriete kookgereedschappen liggen. Nu is de keukenruimte goed te overzien. Waar ontbreekt nog een sfeervolle eyecatcher? De keuken is een plaatje, de ruimte kan nu verder worden aangekleed met accessoires in dezelfde stijl als de droomkeuken.

Woonaccessoires voor in de keuken

Mogelijke woonaccessoires die in de keuken geplaatst kunnen worden zijn een gezellig memobord. Hier kunnen bijvoorbeeld boodschappenlijstjes aan worden gehangen, maar ook een inspirerende quote en favoriete recepten. Een bordenrek kan ook erg sfeervol staan, zet er een plantje op en plaats er inspirerende kookboeken in. Dat maakt de keuken helemaal af! Mooie hand- en theedoeken, bijbehorende ovenhandschoenen en de keukenprins(es) kan aan de slag.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply