#christmas countdown dag 6: wie ben ik

wie is het

de kerstversie van wie is het

Als je aan kerst denkt, ploppen er een paar belangrijke kerstfiguren in je hoofd omhoog. Daarom past het spel wie ben ik goed bij deze afteldagen, kun je je geheugen op frissen….

het spel wie ben ik

Wie ben ik is een spel waarbij je ongezien een kaartje op je voorhoofd moet plakken. Vervolgens moet je raden welke persoon, dier of voorwerp op dat kaartje staat! Een heel eenvoudig spel waar je veel plezier aan kunt beleven. Ik heb het daarom omgebouwd tot een kerst-wie ben ik.

Wat heb je nodig:

– spelkaartjes ( wie-ben-ik )
– een schaar
– plakband

wie is het

wie is het

Hoe speel je het?

Print de pdf uit, of maak zelf kaartjes met personen of dingen die je leuk vindt. Plak aan de achterkant van het kaartje een dubbelgevouwen plakbandje en plak het kaartje ongezien op iemands voorhoofd.
Er zijn veel speelmanieren te bedenken, bijvoorbeeld:
– Geef iedereen te gelijk een kaartje en laat iedereen om de beurt een vraag stellen. Wie kan de slimste vragen stellen? Wie raad het het eerste?
– Maak 2 teams en speel om de beurt het spel. Ieder teamlid mag dan alleen vragen stellen aan zijn of haar teamleden.
– Je kunt dit spel op tijd spelen. De speler die het het snelste raad heeft gewonnen. Of je kunt iedereen een minuut vraagtijd geven en kijken welk team dan de meeste punten haalt….

Wij hebben gewoon de briefjes op ons voorhoofd geplakt en om de beurt vragen gesteld. Het was leuk om met elkaar te doen! We hebben veel gelachen en het was nog niet zo eenvoudig om de kaartjes te raden!

wie is het

wie ben ik

de pdf met kaartjes om uit te printen…

Zoek je nog meer inspiratie om in kerstsfeer te komen, volg dan mijn blog, want iedere dag komt er iets leuks op dat je kunt maken of splen. Je kunt ook mijn pinterstbord kerst 2015 volgen voor nog meer ideeen.

Veel spelplezier!

Show Comments

2 Comments

  1. Ceciel 21 december 2015

Leave a Reply