56

6x Je moderne interieur warm en gezellig maken

Een strak, modern design is hartstikke trending op het moment. Het gebruik van zwart en wit, lijnen, cirkels en geometrische designs lijkt de standaard voor een moderne inrichting te zijn. Zo’n strak interieur is mooi, overzichtelijk en modern. Maar lekker thuiskomen is het niet altijd.

Wat kun je nou doen om zo’n strakke inrichting, warm, huiselijk en gezellig te maken?

 1. Gebruik natuurlijke materialen
  Behalve voor een goede feng shui, zorgen natuurlijke materialen ook voor een gevoel van rust in huis. Maak je eigen decoraties van (steiger)hout, tover die grote witte muur om tot een rustieke aandachttrekker, of geef je huis een strand-thema met gevonden schelpen. Tip: Hier vind je leuke herfst DIY decoraties die je huis, geheel in thema, wat warmte en speelsheid meegeven!
 2. Groen!
  Vaak wordt er gedacht dat in een strak interieur geen planten thuishoren, maar juist deze planten geven je huis warmte en sfeer. Een mooie varen (ook goed voor de luchtfiltratie!), een bonsai of een moderne hangplant geven je interieur een huiselijk gevoel. Wil je de strakke inrichting niet verliezen? Plaats je planten dan in een hippe geometrische plantenbak, hang ze aan het plafond of creëer je eigen urban jungle!3. ‘Bekleed’ je vloeren
  Het gebruik van verschillende stoffen en materialen kan een koud interieur snel de benodigde warmte geven. Een kleurig vloerkleed of een mooi (nep) dierenvel geven een ruimte meteen een gevoel van thuiskomen. Een ander voordeel is dat die vloerkleden je voeten lekker warm houden. Zeker fijn met de winter om de hoek! Tip: Gebruik een aantal van de leuke schapenkleedjes van Ikea in je interieur. Hang er eentje over de leuning van de bank, spijker er eentje aan de muur en gebruik er een als vloerkleedje onder een salontafel. Deze kleedjes kosten je maar een tientje en geven je interieur direct wat gezelligheid mee!

  4. Onmisbaar: kussens!
  Behalve comfort geven kussens je interieur ook de nodige speelsheid mee. Geen huis is een thuis, zonder kussens op de banken en stoelen! Door gebruik te maken van kleurvolle en moderne kussens blijf je trouw aan je strakke interieur én voelt het meteen als lekker thuiskomen. Kies verschillende prints, formaten en stijlen om je kamer een eigentijdse design-look te geven.

  Coffee tables with potted plants, two books and a mug near a grey and pink sofa

  5. In geuren en kleuren
  Ooit ergens binnengestapt, ingeademd en jezelf meteen thuis gevoelt? Geuren zijn een grote bron van herinneringen en daaraan gekoppelde emoties. Waar je jezelf in sommige huizen bij de eerste stap al thuis kunt voelen, kun je jezelf in andere huizen ook meteen ongemakkelijk voelen. Een muffe of stale geur in huis geeft al gauw een gevoel van ongemak. Geur en sfeer zijn namelijk sterk met elkaar verbonden. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen! Mocht je wierook te sterk vinden dan zijn geurkaarsen een mooie oplossing. Maak een plateau met verschillende vormen, geuren en kleuren om je huis er niet alleen fijn uit te laten zien, maar ook fijn te laten ruiken!

  A candle on top of a table. with an antler decoration behind it.

  6. Sfeerverlichting
  Behalve de fijne geur geven kaarsen ook nog een fijn en warm gevoel mee. Buiten is het koud, de regen klettert op de ramen en je zit lekker warm op je bank, een mok warme chocomel in je hand en de kaarsjes aan. Zie je het voor je? Behalve kaarsen zijn natuurlijk ook kleine (of grote!) lampen een makkelijke manier om je interieur warmte te geven. Je kan de lampen helemaal aanpassen aan jouw interieur. Kies bijvoorbeeld een industriële sfeerlamp, of juist een hele moderne!

  Gray couch with decorative pillows and unique art in a cozy apartment living room
  Bron afbeeldingen in dit artikel

Wat heb jij gedaan om jouw interieur gezellig en warm te maken?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply