39

maak je eigen urban jungle

maak je eigen urban jungle

planten in mooie potten zetten

Heel lang heb ik weinig kamerplanten gehad, maar ik geniet er van dat ze terug zijn van weggeweest! Kamerplanten brengen net een beetje pit en levendigheid in huis. Overal zie je dat veel mensen planten bij elkaar zetten en hun eigen urban jungle maken.

 

trends bij kamerplanten

Er zijn veel kamerplanten die terug zijn van even weggeweest. In de bloemenwinkels zie je vooral veel cactussen, succulenten (of vetplanten) en planten als de hertshoorn, de aloƫ vera en de sanseveria en haar familie. Planten zijn toch belangrijk voor ons. Ze geven ons zuurstof, zuiveren de lucht en zorgen dat de luchtvochtigheid op pijl blijft. Er zijn een paar kamerplanten die vooral fijn zijn voor in huis, wil je er meer over weten dan kun je het artikel de fijnste kamerplanten voor thuis eens lezen.

 

de potten

Ook in de potten en vazen zie je trends. Op dit moment zijn er veel aardewerk potten die mooi geglazuurd zijn. Ze komen voort uit de Scandinaviƫ woonstijl maar passen goed bij veel woonstijlen. Ze hebben de prachtigste kleuren, mooi! Verder zie je ook veel glaswerk waar planten in gezet worden. De planten kun je netjes naast elkaar in de vensterbank zetten, maar gelukkig zijn er veel meer mogelijkheden.

 

maak je eigen urban jungle

Planten kunnen je zetten in hangpotten, in een stolp, in een afgesloten jar of een vaas of fles. Je kunt ze op een plank neerzetten, of op een plantentafels of in mooie manden. Je kunt dus spelen hoe je de planten neerzet, niets is te gek…. Het staat mooi als je een paar planten bij elkaar zet, werk van hoog naar laag en combineer het met een vaas, een kaarsje of een mooi ouderwetse accessoire. Kortom: maak eens je eigen urban jungle!

maak je eigen urban jungle

mijn planten in een wandkastje

maak je eigen urban jungle

planten in kukudama’s die je overal met een haak kunt ophangen

maak je eigen urban jungle

een citroenplant en een sinaasappelplant op de piano

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply