40

6 zelfmaakideeën voor hangplanten

zelfmakers voor hangplanten

hangplanten via hernewtribe

De trend voor planten en meer groen in huis houdt nog steeds aan. Ik snap het goed, groen is gewoon een mooie kleur om naar te kijken. We worden rustig van groen, blijkbaar hebben we dat in deze tijd nodig…! Heel goed!

Je kunt de prachtigste bloempotten kopen en er mooie opstellingen van maken. Maar je kunt ook zelf aan de slag en gaan timmeren, vouwen, knopen en naaien. Om jullie te inspireren heb ik een zestal zelfmaakideeën op een rij gezet:

1. een geweven pot

Weven wordt nu ook weer veel gedaan en nu zag ik een zelfmaker op het blog van fallfordiy. Een leuk idee om de plantenpot met een weeftechniek te bewerken. Goed idee, ga ik ook eens proberen…

hang planten

een plantenhanger weven via fallfordiy

2. een papieren versie

Altijd leuk papier… Hier een zelfmaak idee voor een plantenhanger als je patroonpapier over hebt. Maar.. je kunt het ook van wat een ander soort papier maken!

hangplant

papieren pot voor hangplant via papernstitch

3. hergebruik

Als je goed kijkt, kun je vaak veel zaken in je huis een tweede leven geven. Zo ook bijvoorbeeld een oude stropdas.. Een supergoed idee van blog modcloth!

zelfmakers hangplanten

een plant in de ouden stropdas via modcloth

4. een ouderwets idee

Ken je ze nog, die ouderwetse rekjes voor tegen de muur? Bij intratuin hebben ze daar een leuke zelfmaker van gemaakt. Hoe simpel kan het zijn!

zelfmakers hangplanten

planten aan een ouderwets rekje via intratuin

5. een verticale tuin

Een zuil met planten boven elkaar… dan heb je gelijk veel groen bij elkaar. Een goed idee van designsponge!

zelfmakers hangplanten

een verticale zuil voor planten via designsponge

6. op het raam

Ben je niet zo goed met planten of zoek je een leuk idee tegen de inkijk, dan kun je ook je (hang)planten gewoon op het raam tekenen. Zie hier mijn raam. In de zomer drogen mijn planten snel uit, dus zet ik ze graag op een schaduwrijke plek en is mijn vensterbank best kaal. Hoe slim, leek me, is het om het gewoon erop te tekenen. Ik gebruik de krijtstiften van uni posca, die tekenen superfijn.

hangplanten

getekende planten op mijn raam

Show Comments

4 Comments

    • Petra 24 juli 2015
  1. huis verhuur 4 augustus 2015
    • Petra 4 augustus 2015

Leave a Reply