44

Goede voornemens voor je woning

Nieuwjaar komt er alweer aan. De tijd waarin vele van ons terugkijken op het afgelopen jaar en goede voornemens overwegen voor het jaar dat nog gaat komen. Minder plannen, meer creativiteit, genieten van de kleine dingen, open staan voor nieuwe kansen. Mooie gedachten om het nieuwe jaar in te luiden. Goede voornemens zoals deze zijn ook door te vertalen naar huis en tuin! Dus welke voornemens verschijnen dit jaar bij jou op je lijstje?

Meer genieten

Meer genieten is een van de goede voornemens die op bijna ieder lijstje wel voor komt. Maar meer genieten, hoe doe je dat nu eigenlijk? Om te beginnen kun je die afwas eens laten staan. Vergeet de kleine dingetjes die zo gemakkelijk stress opleveren en maak ruimte voor, inderdaad, meer genieten! Creeer hier dan voor jezelf niet alleen mentaal, maar ook fysiek de ruimte voor. Zonder een hoekje af waar je even een momentje voor jezelf kunt hebben en richt dit in met alles wat je vrolijk maakt. Of het nu een tuinkamer is, een oude zolderruimte of simpelweg een hoekje in de keuken. Gewoon een plekje voor jezelf waar je kan genieten van een glas wijn, een goed boek of even ontspannen met wat muziek.

Goede voornemens voor je woning
Bron afbeelding

Minder stress

In het dagelijkse leven zijn er al genoeg factoren die stress kunnen veroorzaken, probeer deze dan in huis ook zoveel mogelijk te vermijden. Rommel in huis kan een onrustig gevoel geven, dus dagelijks een beetje opruimen kan al snel voor meer rust in je hoofd zorgen. Nu hoef je echt niet iedere dag de stofzuiger uit de kast te trekken. Zorg gewoon dat kleine ditjes en datjes opgeborgen zijn en dat je woning er georganiseerd uit ziet. Zolang je alles binnen handbereik hebt en niet geprikkeld wordt door rondslingerende spullen, voel je jezelf al snel een stuk minder gestrest! Om nu helemaal stress-vrij te leven kun je ook met Feng Shui aan de gang gaan!

Goede voornemens voor je woning
Bron afbeelding

Meer doen

Als er een plek is waar je nooit klaar bent is het wel je woning. Er zal dan ook altijd wel iets te doen zijn! Denk niet na over de schoonmaak klussen of die berg met strijk die nog op de planning staat. Kies juist voor iets leuks! Geef je keuken een nieuwe look, ga met de verfkwasten aan de gang of ga lekker creatief DIY-en. Zo ben je niet alleen fijn creatief bezig, maar geef je ook je woning een fijne sfeer mee!

Goede voornemens voor je woning
Bron afbeelding

Wat zijn jouw goede voornemens komend jaar?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply