43

4 Stappen tot een huis waar je helemaal tot rust kunt komen

Onze omgeving is van grote invloed op onze emoties. Zo kan een overvolle en rommelige kamer ons een onrustig gevoel geven, terwijl een overzichtelijke en serene ruimte ons juist weer een gevoel van rust en gemak kan geven. We brengen een groot deel van onze tijd door in en rondom ons huis en moeten er dan ook zorg voor dragen dat dit een veilige, vredige en rustige plek is. Als we ons thuis niet opnieuw op kunnen laden, waar dan wel? Een plek waar we ons weer opnieuw voor kunnen bereiden op de volgende dag, waar we alle stress van werk even los kunnen laten. Een plek waar je samenkomt met vrienden en familie. Een plek waar liefde en warmte de hoofdrol spelen.

Maar hoe maak je van jouw huis nu een plek waar je even helemaal tot rust kan komen?

Creëer je happy place

In een druk huis kun je niet altijd de rust vinden of creëren die je eigenlijk zou willen. Als oplossing kun je gewoon je eigen happy place maken! Of het nu een hele kamer is, of een speciaal hoekje aan het raam. Gewoon een plekje dat helemaal van jou is, waar je even lekker tot rust kan komen. Een ongebruikte logeerkamer die je om kan toveren tot een ruimte voor jouw ditjes en datjes, of een lekkere loungestoel aan het raam met je favoriete boeken binnen handbereik.

eigen plek in huis makenBron afbeelding

‘Gewoon’ fijn

Het is natuurlijk helemaal ideaal als je hele huis een plek kan zijn waar je gewoon fijn thuis kan komen. Gelukkig hoef je daar echt geen muren voor uit te gaan breken. Maak van jouw huis een plek die helemaal van jou (of jullie) is. Maak het persoonlijk het met leuke foto’s aan de muur, of leuke DIY decoraties.

huis decoreren
Bron afbeelding

Haal de natuur naar binnen

Natuurlijke materialen en/of planten mogen in geen enkele woning ontbreken. Of het nu een simpele hangplant of een hele urban jungle is, planten geven rust. Ook het gebruik van natuurlijke materialen kan je woning een fijne, serene look geven. Rieten mandjes in de keuken, een houten eettafel of zelfs een wasmand van bamboe doen meer dan je denkt!

planten in huis
Bron afbeelding 

Stressvrij

Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt op een logische plek ligt en dat er niet teveel benodigdheden ontbreken. Thuiskomen in een rommelvrij en (enigszins) schoon en opgeruimd huis voelt gewoon goed. Doe de afwas, repareer piepende deuren en stroeve sloten. Hierdoor kun je thuis gewoon lekker tot rust komen, zonder na te hoeven denken over de kleine ergernissen.

ruimte in huis
Bron afbeelding

Bonus tip: Wil je nu nog wat meer rust in je huis? Maak dan een kleine ruimte vrij als zen-kamer. Een grote sitboy, planten en een yoga mat geven je al snel een heerlijke ruimte om te mediteren, of om gewoon even tot jezelf te komen..

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply