45

4x Gemakkelijk en goedkoop je keuken een nieuwe look geven

Misschien is je keuken verouderd, maar is er geen budget voor een nieuwe keuken. Of misschien ben je de oude keuken gewoon beu en klaar voor een nieuwe look. Voordat je nu de IKEA folder door gaat bladeren of de verfkwasten uit de schuur haalt, hebben we een aantal handige tips voor je verzameld om snel, gemakkelijk en goedkoop je keuken een nieuwe look te geven!

1. Keukenkastjes vernieuwen

Verven is al heel snel definitief en zeker in een huurwoning niet altijd een optie. Wat een goede vervanger is voor een verfbeurt is het vernieuwen van de keukenkastjes met interieurstickers! Je kunt deze stickers in bijna iedere bouwmarkt wel verkrijgen, en er is keuze uit allerlei kleuren en maten. Het leuke is dat je deze stickervellen ook gemakkelijk kunt vervangen. Dus als je nu even zin hebt in een knalgele keuken, maar een jaartje later wel uitgekeken bent op die felle kleuren kun je de stickers zonder al te veel moeite verwijderen en vervangen – voor knal paars bijvoorbeeld. Ideaal voor diegenen die eigenlijk ieder jaar wel iets anders willen. Op deze manier kun je ook een oude of verouderde keuken gemakkelijk een nieuwe look geven!

je keuken een nieuwe look geven gele keuken
Bron afbeelding

2. Toffe tegel stickers

Is het vernieuwen van de hele keuken nu teveel gedoe, dan kun je ook voor een klein detail gaan. Zo kun je online of in de winkel hele toffe tegel stickers vinden in allerlei kleuren, patroontjes en vormpjes. Ga voor leuke Mediterraanse stickers bijvoorbeeld om je keuken een Spaanse look te geven, of misschien heb je liever een strakke keuken bij je moderne interieur en ga je voor lak zwart of rode stickers. De stickers zijn enorm makkelijk aan te brengen, er komt weinig pas en meet werk bij kijken en je hebt ze er ook in een handomdraai weer vanaf!

3. Speel met details

Mocht je nu niet voor een al te grote verandering willen gaan maar toch een nieuwe look aan willen brengen, speel dan met de details in en rondom de keuken. Haal een andere kleur gordijnen of vitrages of breng een kleurenthema in kussen op stoelen, placemats en eventueel zelfs glaswerk. Door de kleine elementen in de keuken aan te passen, krijgt uiteindelijk de hele keuken een nieuwe look.

4. Wanddecoratie

Ga creatief aan de slag met de wandruimte in je keuken. Je kan dit namelijk heel leuk aankleden en ook nog eens super functioneel houden. Hang bijvoorbeeld al je houten snijplanken aan een kale witte muur, of maak een toffe collage met recepten en foto’s van gerechten. Je kan zelfs de kruiden die je dagelijks in de keuken gebruikt in een unieke stellage aan de keukenmuur hangen. Op deze manier is je keuken uniek, decoratief en ook nog eens hartstikke functioneel!

je keuken een nieuwe look geven wanddecoratie

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply