39

twee kleuren laten overlopen op de wand

twee kleuren op de muur die overlopen

twee kleuren op de muur die overlopen

Ik heb laatst in een project twee kleuren op een wand laten overlopen. We hebben dit gedaan om meer actie in deze ruimte te brengen en we waren benieuwd naar het effect hiervan. Inderdaad is het een levendige wand geworden, maar daar tegenover is hij ook een beetje ‘wollig’ geworden. Hier hebben we een wit en een blauw gekozen. De intensiteit van de kleuren ligt erg uit elkaar, waardoor het een wat hardere uitstraling heeft. Als de kleurintensiteit wat dichter bij elkaar zou liggen (dus beiden zachte kleuren) dan zal het wat rustiger ogen.

Het is heel eenvoudig om deze wand te maken… Eerst verf je de wand in de kleur die bovenaan de wand komt. Daarna zet je de andere kleur op aan de onderkant. Je kiest dan de hoogte uit die jij mooi vindt en daar begin je met het heen en weer rollen van de roller. Wil je intense streken, dan zorg je dat er nog veel verf aan je roller zit. Wil je het wat ‘wolliger’ dan zorg je dat er nog weinig verf aan de roller zit.

Met deze verftechniek kun je nog meer spelen… Zo kun je het ook andersom doen, dus i.p.v. omhoog verven, juist naar beneden. Of je maakt ‘een wolk’ aan de wand, of je maakt alleen een streep als lambrisering waarbij de de streep uit de losse pols verft. Je kunt deze streep ook juist langs het deurkozijn maken, ziet er speels uit.
Afijn… laat je fantasie de vrije loop en bedenk een leuke oplossing. Zoek je inspiratie? Dan kom ik gezellig langs voor een interieuradvies, ik heb veel creatieve ideeën.  Neem gerust contact op!

de overloop bij de twee kleuren

de overloop bij de twee kleuren

decoratiehuisjes van Bloomingville

decoratiehuisjes van Bloomingville

IMG_0630

koper met blauw… mooie combinatie!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply