Houten kratjes gebruiken in je interieur

Bij een houten krat of fruitkist denk je niet meteen aan een leuke accessoire. Toch kun je dit voorwerp heel goed gebruiken in je interieur! Bouw het om tot een bureau voor je kinderen of gebruik het als nachtkastje in de slaapkamer. Er zijn super veel leuke mogelijkheden. We hebben een aantal toffe ideeën en voorbeelden voor je uitgezocht.

Salontafel van houten kratten

Koop je regelmatig vers fruit en veel groente? Dan is de kans groot dat je eens met een houten kratje bent thuisgekomen. Deze kratten kun je hergebruiken of na een tijdje weg doen. Maar hoe gaaf is het om een fruitkist om te toveren tot salontafel? Hiervoor heb je meerdere (stevige) houten kratten nodig die je bij elkaar zet. Maak ze eerst goed schoon en geef ze eventueel een andere kleur met speciale houtverf. Daarna kun je ze op een speelse manier in de zithoek zetten. Een leuk Do It Yourself project!

Fruitkratten als voorraadkast

Als je ruimte tekort komt in je voorraadkast, kun je er gewoon nog eentje in de woonkamer zetten. Hierbij komen de kratten van hout weer goed van pas. Je hoeft ze alleen maar op elkaar te stapelen. Het ziet er meteen al leuk uit! Schroef de kratten eventueel aan elkaar vast voor meer stevigheid.

Houten kist als nachtkastje

Een kist als nachtkastje geeft een hele stoere touch aan je slaapkamer. Het past mooi bij een Scandinavische of landelijke woonstijl. Het is ook nog eens een goedkoop alternatief voor de luxe nachtkastjes uit de winkel. Voor een nieuwe krat betaal je zo’n €5 tot €20. Maar misschien kom je wel een paar tweedehands kisten tegen bij een kringloopwinkel voor veel minder geld.

Houten krat boven je bed

Geen behoefte aan een kastje naast je bed? Dan kun je de houten kratten ook altijd nog boven het bed hangen. Hier kun je leuke decoratie of je favoriete boeken inzetten. Let op: hang de kratten wel hoog genoeg én stevig aan de muur. Anders kun je wel eens heel vervelend wakker worden…

Kratjes voor een urban jungle

Er is altijd ruimte voor nieuwe planten! En anders zorg je er wel voor dat ze ergens een mooie plek krijgen. Bovenop een houten krat bijvoorbeeld. Als je meerdere kratjes op elkaar stapelt, krijg je een soort flatgebouw voor de mooiste kamerplanten.

Kinderhoek van houten kratten

Hoe schattig is deze kinderhoek? Het is bijna volledig gemaakt van houten kratten in verschillende kleuren. Hoewel het een heel eenvoudig idee is, ziet het er toch spectaculair uit. Zodra de kinderen te groot zijn geworden voor deze speelhoek, gebruik je de kisten weer op een andere manier in je interieur. Je hebt nu vast genoeg ideeën opgedaan!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply