39

de woonplant van augustus is de aloë vera

aloë vera

Mijn aloë vera op een richeltje

De woonplant Aloe Vera is een sterke plant en is gemakkelijk in de omgang. De plant heeft dikke bladeren die 40-50 cm lang kunnen worden en vanuit een rozet in punten uit elkaar groeit. De bladeren zijn grijsgroen van kleur en hebben gerafelde randen. Het is een fijne plant voor in huis en je ziet ze overal verschijnen. Leuk!

 

de verzorging van de woonplant Aloë Vera

De kamerplant Aloë kan zichzelf prima redden, ze slaat het vocht en de voeding op in de bladeren, om droge periodes door te komen. Deze plant kan bloeien in de zomer en helpt vooral de lucht in huis schoon te houden. Ze is niet voor niets een van de fijnste kamerplanten voor thuis. In ieder geval vind ik het een mooie plant die je er gemakkelijk bij kunt hebben! Ze kan op een lichte plaats, heeft maar eenmaal in de twee weken water nodig. In de winter moet ze tot rust komen en kan ze met minder aandacht toe, in het voorjaar kan ze een beetje meer aandacht en voeding gebruiken.

 

het gebruik van de woonplant Aloë Vera

De werkzame stoffen van Aloë zijn ook heilzaam voor mensen. Vroeger werd dit al gezien door de oude Egyptenaren, zij noemden het al ‘de onsterfelijkheidsplant’. De eerste omschrijving in Europese geschriften stamt uit 1655. Aloë Vera’s groeien vooral in de natuur in landen rond de Middellandse Zee, Indonesië, Mexico en de Cariben. In veel producten worden Aloe Vera gebruikt, zelf gebruik ik wel eens een blad als ik tijdens het koken mezelf verbrand heb. Wil je er zelf eens gel van maken, lees dan bij de voedzame keuken hoe zij dit doet. Wil je meer over de plant weten, lees dan eens verder bij bloemenbureau Holland.

aloë vera

een aantal keer de Aloë vera via

Aloë Vera

de Aloë Vera via bloemenbureau Hollandbloemenbureau Holland

aloë vera

een mooie aloë flatlay

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply