38

#christmas countdown dag 22: een kerstboom van klei

kerstboom van klei

een kerstboom van klei

Vandaag weer een kerst-DIY voor de bloggers countdown van Badschuim. Wat zijn er toch veel goede idee├źn bedacht! Deze keer (het is toch vakantie) gaan we aan de slag met klei. Met klei kun je mooie dingen maken, een kerstboom moet lukken. Het moeilijke is dat de boom moet blijven staan, het moet stevig zijn. Ik heb geprobeerd een stevige variant te maken! Tot nu toe is de kerstboom niet omgevallen, kerst-missie geslaagd!

deelnemer van bloggers DIY countdown

deelnemer van dekerst bloggers DIY countdown

klei

benodigdheden voor de kerstboom van klei

Wat heb je nodig voor de kerstboom van klei

* klei van das
* gouden klei van das (geen idee waarvandaan)
* mes
* deegroller
* plank
* water in glaasje

kerstboom van klei

stappenplan voor de kerstboom

Hoe maak je de kerstboom van klei

1. De kerstboom bestaat in 2 delen, de boomstam en de voorkant. Voor beiden begin je eerst met een bal. Die rol je uit tot een ronde langwerpige plak lei van een halve cm dik. Het zal niet in 1x lukken, ik vouwde de plak verschillende keren dubbel zodat het soeple blijft en het er mooi uitziet.
2. Voor de boomstam rol je de plak op als een rolletje. Zorg dat het goed vast zit, doe er wat water tussen zodat het vastplakt. Ik heb er nog een papieren rietje in gestoken zodat de stam recht blijft. Deze heb ik er later uitgehaald.
3. Maak een nieuwe bol en rol deze weer uit. Zorg dat de plak mooi en soepel is. Snijd een vorm van jouw kerstboom uit. Dit kan op verschillende manieren, laat je fantasie de vrije loop.
4. Waar de delen tegen elkaar geplakt moeten worden, keep je de klei in. Wrijf er een laagje water op, zorg dat het wat modderig wordt. 5. Leg de boomstam op de klei en druk het aan. Ik heb op het snijpunt wat sliertjes klei geplakt en vastgezet. Zo wordt het stevig. Zet de boom rechtop op de boomstam. Ik heb de boomstam stevig naar beneden gedrukt en het iets breder uit laten lopen. Zoek het evenwicht.6. Ik heb de kerstboom versiert met gouden klei balletjes en een gouden ster. Daarna heb ik de boom laten drogen, na een dag was het wel ok, na twee dagen was het droog.

Hou je van knutselen, dan hou je misschien wel van christmas crackers, glazen versieren, een kerstdoosje of de sneeuwbol…. Veel knutselplezier!

Morgen komt Karin van familieprints weer met een leuk idee, hou haar blog in de gaten.

kerstboom van klei

een kerstboom van klei

Show Comments

One Response

  1. Ceciel 22 december 2015

Leave a Reply