#christmas countdown dag 8: de sneeuwbol

sneeuwbol

mijn sneeuwbol een mooiste nieuwe kertbal met tafereeltje erin…

Deze kersttijd is de sneeuwbol erg hip. Je ziet ze eigenlijk overal voorbij komen. Zelf heb ik een paar leuke sneeuwbollen als kerstbal gevonden en een superlief exemplaar met hertjes erin… Mooi!

een sneeuwbol

Een sneeuwbol is een transparante bol dat meestal gemaakt is van glas. In de bol is in miniatuur een scène gemaakt, vaak in de vorm van een landschap met kerstbomen en/of dieren. De bol bevat vloeistof met glitters of sneeuw erin waardoor de “sneeuw” kan vallen. Om de sneeuw te activeren moet de bol goed geschudden en als je hem neerzet valt het zachtjes naar beneden…. Mooi!

een bol zelf maken

Je ziet veel sneeuwbollen die je zelf kunt maken. Mijn dochter heeft het ook eens geprobeerd bij een project over vissen. Maar de kerstbol is vooral bij kersttijd leuk om te zien. Waarschijnlijk ook omdat wij hopen dat het gaat sneeuwen met kerst!

Op internet zijn vele varianten te vinden, je kunt mooie varianten vinden met kleine kerstboompjes erin. Vaak worden deze gemaakt van omgekeerde jampotten. Maar ik heb ook leuke exemplaren gezien gemaakt met de mooie stolpen die je nu veelvuldig kunt kopen. Maar heb je dit allemaal niet op voorraad dan kun je ook aan de slag met 2d exemplaren die er echt ook goed op lijken… Dus voor ieders wil heb ik een paar leuke ideetjes geplukt van het net en ik hoop dat ik jullie op goede ideeën kan brengen! Mmmm, het is dat ik mijn kerstkaart al een maand geleden heb uitgedacht, maar anders…….

sneeuwbol

een eenvoudige sneeuwbol van een omgekeerde pot via simplecravesandoliveoil

sneeuwbol

een sneeuwstolp via sodapop-design

sneeuwbol

je kinderen in een sneeuwbol via ourbestbites

een sneeuwbol voor in de kerstboom via rustandsunshine

een sneeuwbol voor in de kerstboom via rustandsunshine

 

sneeuwbol

een sneeuwbol om in te tekenen via dover

Zoek je nog meer leuke ideetjes om in kerstsfeer te komen? Volg dan mijn blog via bloglovin, want tot kerst komt er iedere dag een leuk idee voorbij, dat je thuis gewoon zelf kunt maken….!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply