36

#christmas countdown dag 14: glazen versieren

glazen versieren

Met kerst gaan we vaak lekker koken en eten. Om dit op te kunnen eten en drinken, besteden we ook graag aandacht aan een gezellige tafel. Je kunt de prachtigste tafelkleden kopen, het mooiste servies neerzetten en fijne servetten kopen…
Maar, vaak heb je leuke spullen in huis die je in kersstijl kunt omtoveren.
Omdat ik meedoe aan de #BDIYC van badschuim heb ik een DIY bedacht die je gewoon makkelijk met je eigen spullen kunt maken 🙂 Vandaag gaan we je glaswerk in kerststemming brengen!

glas versieren

deelnemer van bloggers DIY countdown

wat heb je nodig voor glazen versieren

– glazen
– krijtstiften van uni posca
– memoblaadjes
– potlood en schaar

glaze versieren

hoe pak je het aan

1. Leg alles klaar op tafel. Zoek kerstplaatjes op internet die je makkelijk kunt tekenen en die je uiteraard mooi vindt. Teken ze over op het formaat zoals je het op het glas wilt hebben. Doe dit eerst op een klein memoblaadje.
2. Als je tevreden bent, steek je de tekening aan de binnenkant van het glas.
3.Trek de tekening over met de krijtstift op het glas en laat het drogen. Als je het wilt veranderen moet je direct het krijt eraf vegen, anders zit het krijt goed vast.
4. Laat het glas drogen en dan is het klaar om te gebruiken. Het krijt is van goede kwaliteit en zal goed vast blijven zitten.

Zoek je nog meer kerstinspiratie, volg dan mijn blog, want deze 3 weken zet ik als aftelkalender iedere dag een een kerstactiviteit op mijn blog. Of kijk op facebook bij badschuim onder de hashtag #BDIYC

Morgen is Lucie aan de beurt… zij laat dan op haar blog van galerie Lucy de volgende DIY van de countdown zien… Ik ben benieuwd wat zijbedachtheeft.

glas versieren

Je kunt ook mijn pinterestbord kerst 2015 volgen, die staat ook vol leuke ideetjes…. Ik wens je veel kerstvoorpret!

Show Comments

6 Comments

  1. Gioia 14 december 2015
    • Petra 14 december 2015
  2. Kreamade 14 december 2015
  3. Ceciel 14 december 2015

Leave a Reply