39

Vijf DIY ideeën voor een muurdecoratie

muurdecoratie

een steigerhouten plank als fotoplek via mariamb

Wil je iets ophangen aan die kale muren, maar weet je niet wat? Laat je creativiteit spreken en maak zelf een muurdecoratie.
Ik zag allerlei leuke ideeën op internet, met verschillende materialen. Deze vijf simpele ideeën deel ik graag!

muurdecoratie

een weekplanner van steigerhout bij Praxis

Oude plank

Een weekplanner tegen de muur is onwijs handig en leuk, zo vergeet je niks meer! Gebruik een oud dienblad, een houten snijplank of koop wat steigerhout bij Praxis bijvoorbeeld. Verf deze met krijtbordverf, laat het drogen en hang het op. Super simpel, maar perfect om dagelijks een leuk bericht, je boodschappen of het menu op te schrijven…

muurdecoratie

een muurdecoratie van oude tijdschriften via brit.co

Magazines

Heb je nog een oude stapel tijdschriften, gooi ze niet weg je kunt hier een leuk project van maken voor tegen je muur aan. Scheur voorzichtig de pagina’s uit het tijdschrift, rol iedere bladzijde strak op (zoals een sigaret) zet het vast met een stukje tape. Wanneer je genoeg rolletjes hebt kan je van het geheel een mooie bloem, of tekst maken plak het op een mooi achtergrond, en je muur is voorzien van een kleurrijke en excentrieke decoratie stuk.

muurdecoratie

borden aan de wand via popsugar

Porselein

Leuk voor in de keuken, maar ook als je van een brocante sfeer houdt. Heb je een mooi porseleinen servies wat je eigenlijk graag aan iedereen wil showen, maar toch niet veel uit de kast pakt? Bevestig de bordjes en kopjes tegen de muur! Ga op zoek naar de ideale mix van borden of kopjes. Ga langs de kringloopwinkel en mix deze bijvoorbeeld met moderne borden.

muurdecoratie

gemaakt van wc rollen via surprisediy

Wc rollen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar deze (budget) tip is echt heel leuk om te maken. Je verzamelt je wc rollen en knipt ieder rolletje in stukjes van 1 of 1,5 cm. Verzin een leuk design of kijk voor inspiratie op het internet. Plak de stukjes tegen elkaar aan in de vorm van een bloem of ander artistieke vorm, gebruik een spuitbus voor een mooie kleur.

muurdecoratie

een pallet als muurdecoratie via designspiration

Pallet

Een super gaaf idee is een houten pallet tegen de muur aan. Geef je pallet eventueel een kleurtje of behandel het enkel met beits. Teken de boorgaten op de muur en hang je pallet op. Maak dit stoere “kastje” af met een leuk plantje, wat kaarsjes of andere decoratie. Er zijn heel veel leuke varianten te vinden…

muurdecoratie

een mini expo van een pallet via vt wonen

Zoek je nog meer inspiratie, kijk dan eens op mijn pinterestbord DIY.

Show Comments

2 Comments

  1. interieur inspiratie 30 januari 2016

Leave a Reply