27

Is jouw huis al kerstproof?

De kerstdagen staan weer voor de deur! We kunnen niet wachten – de tijd van gezelligheid is aangebroken. Kerstmis wordt natuurlijk nóg leuker als je het ook in huis gezellig maakt. Is jouw woning al helemaal kerstproof? Uitpakken mag: lees al onze tips voor een perfecte decembersfeer in huis.

De ultieme klassieker: gourmetten met kerst

Waar het met de kerstdagen toch wel grotendeels om draait? Heerlijk eten! Gourmetten is en blijft dé feestmaaltijd om voor te kiezen: gezellig en smakelijk voor het hele gezin. Met een mooi gourmetstel maak je het diner altijd tot een succes. Met de hete plaat en de kleine pannetjes kan iedereen aan tafel lekker eten én hoeft er niemand urenlang in de keuken te staan. Op en top gezelligheid!

Sfeervolle decoratie aan tafel

Over gezelligheid aan tafel gesproken: de tafel decoreren in kerstthema is ook een feest. En daarbij kun je alles uit de kast halen – tijdens de feestdagen is het allemaal toegestaan. Een mooi tafelkleed, vrolijke servetten, kaarsen, luxe glazen, je mooiste serviesgoed en bestek: kleed de tafel sierlijk aan. Het liefst natuurlijk in de kleuren die het best bij kerst passen, rood en groen.

De kerstboom versieren

Niet alleen aan de eettafel vier je kerst: het liefst versier je natuurlijk je hele interieur. Een kerstboom mag dan ook niet ontbreken. De boom is toch wel dé sfeermaker in de woonkamer. Bepaal of je een grote of een kleine boom in huis haalt – het is maar net hoeveel ruimte je hebt in je woning. Lampjes, kerstballen, chocolaatjes en gedroogde sinaasappelschijfjes erin, en genieten maar van die gezellige boom.

Lampjes in huis

Lampjes kun je in je kerstboom kwijt, maar net zo goed op andere plekken in huis. Hang bijvoorbeeld lampjes op voor je ramen: van die sierlijke ijspegels staan hier beeldig. Ook een leuk idee: leg lampjes neer op je dressoir of je tv-meubel, om ook hier voor extra decoratie te zorgen.

Een krans aan de deur

Gezellig thuiskomen rondom de feestdagen doe je met een krans aan de voordeur. Zo ga je voor een sfeervolle entree! Ook een feest voor voorbijgangers – de straat wordt er immers echt een stukje vrolijker van als er kransen aan de deuren hangen. Maar je kunt je krans ook gewoon binnenshuis aan een deur hangen: dan kun je er zelf nog net wat vaker naar kijken!

Kerstversiering buiten

Om buitenshuis voor nog meer sfeer te zorgen, is het hartstikke leuk om kerstversiering in je tuin te plaatsen. Dit kan zowel in de voor- als in de achtertuin: het liefst allebei! Zet een vrolijke kerstman of een fraai rendier neer. Hang lampjes op aan je gevel. Ook als het buiten donker is, straalt jouw huis zo nog helemaal. Dat worden prachtige feestdagen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply