40

De basis inrichting voor iedere hal

De hal. De ruimte waar je ontvangen wordt na een lange dag hard werken. De ruimte waarin nieuwe bezoekers de eerste indrukken op doen van jouw woning. Helaas vaak ook de ruimte die bij het inrichten, compleet over het hoofd wordt gezien.

Niet iedereen is gezegend met een grote binnenkomst hal. Helaas hebben niet alle huizen de statige entree die we graag zouden willen zien. Maar ook voor een kleinere hal zijn er tal van mogelijkheden binnen handbereik. Ook de hal kan gemakkelijk en efficient ingericht worden. Je moet alleen wel weten hoe je het aan moet pakken!

Opslagruimte

Je staat er niet altijd bij stil, maar ook in de hal heb je voldoende opslagruimte nodig. Mussen, handschoenen, schoenen poets en noem het maar op hebben ook allemaal een plekje nodig. Of je hal nu groot of klein is, opslagruimte maken kan vrij gemakkelijk. Gebruik bijvoorbeeld een kledingkast als garderobe. Op deze manier hangen alle jassen stofvrij en heb je lades en planken vrij voor de overige spullen. Geen ruimte voor een kast in de hal? Ook helemaal geen probleem! Zoek simpelweg een creatieve manier om je opslagruimte te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld met rieten mandjes veel ruimte creëren, zonder de hoognodige ruimte in beslag te nemen. Maken een kleine verticale stellage van opslagmandjes of spijker ze aan de muur. Op die manier staan ze niemand in de weg en nemen ze weinig ruimte in beslag.

De basis inrichting voor iedere hal
Bron afbeelding

Garderobe

Natuurlijk kan een garderobe in geen enkele hal ontbreken. Zoals net genoemd zou je hier een (kleine) kledingkast voor kunnen gebruiken; multifunctioneel en hartstikke stijlvol. Maar ook bij minder ruimte kun je gemakkelijk een garderobe kwijt. Boor bijvoorbeeld een aantal toffe hangers in de muur. Dit ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook nog eens functioneel! Daarbij staat het een stuk leuker dan zo’n saaie sta-kapstok. Je kan dit ook gemakkelijk combineren met een klein schoenen rek. Plaats deze onder de hangers of maak ruimte vrij voor schoenen in de kledingkast.

De basis inrichting voor iedere hal
Bron afbeelding

Decoratie

Door op een juiste manier te decoreren kun je iedere hal een aangename uitstraling geven. Maak bij een kleine hal bijvoorbeeld gebruik van grote spiegels om de ruimte groter te laten lijken. Ook een stoer geverfde wand of een tof behang geeft de ruimte een echte boost. Behang bijvoorbeeld een muur met een steen print en combineer dit met rustieke, muurhangers voor de jassen en een beton look plafond lamp; zo is je hele hal direct in stijl!

De basis inrichting voor iedere hal
Bron afbeelding

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply