44

handige tips voor de entree

Photo by Jason Briscoe on Unsplash

De entree is de plek waar mensen binnen komen en de eerste indruk krijgen van jouw leefomgeving. In een druk huishouden is het best moeilijk om deze ruimte netjes te houden. Ten minste… bij ons wel. Het is al snel een opslagplaats van schooltassen, vieze schoenen, rondslingerende folders en ga zo maar door. Hoe zorg je dat het netjes blijft…

1. opruimen

Zorg ervoor dat in de gang alleen spullen liggen die er horen. Dat zijn spullen die je nodig hebt als je naar buiten gaat, bijvoorbeeld een paraplu, je jas en schoenen. Maar dat zijn niet spullen als je sporttas of die losse folders….

2. opbergen

De spullen in de gang zijn makkelijk op te bergen of op te hangen. Moet je je best doen om spullen ergens neer te leggen, dan sluipt het gevaar erin dat je het uiteindelijk niet opruimt. Dus zorg voor haakjes, vaste plekken voor sleutels en mandjes voor de handschoenen en andere losse zaken.

3. kapstok

Zorg voor een goede kapstok. Er zijn veel soorten te vinden, de keuze is reuze. Kijk goed naar jouw gang en kijk wat er nodig is. Heb je ruimte voor een staande kapstok? Of heb je liever een kapstok aan de wand? Als je een kapstok uitkiest, zorg in ieder geval voor voldoende haakjes, zodat er genoeg ruimte is voor alle jassen. Ben je op zoek naar een leuke kapstok? Kijk dan eens bij OTTO. Nog een kleine tip: denk bij het ophangen van de kapstok aan de juiste hoogte. Niets is zo vervelend als de kapstok net te hoog of te laag hangt 🙂

4. verlichting

Licht is belangrijk om alles goed te zien. In de gang hoef je niet te lezen of te werken, dus dan lijkt het minder belangrijk om aandacht te besteden aan verlichting. Maar alles goed zien, is soms handig als je in de spiegel wil kijken of de knoop uit je veter wilt halen. In de gang is het prettig om uplights te gebruiken, via het plafond kaatst het licht dan overal naar toe.

5. welkom

Zorg dat je je prettig voelt in je gang en dat je er mensen kunt ontvangen. Hoe opgeruimder het is, hoe prettiger het is om mensen met een lach te verwelkomen in je huis!

Succes!

kapstok

een kapstok pastel van home affair via Otto

kapstok

een kapstok van gaas om zelf te maken via VT wonen

kapstok

een zelfmaakidee voor een opgeruimde gang via beneathmyheart

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply