36

Hoe zorg je voor een veilige nieuwe woning?

Staat er binnenkort een verhuizing op het programma? Dan is het mogelijk een behoorlijke chaos in jouw hoofd. Logisch, want er komt ook behoorlijk wat kijken bij een verhuizing. Zo moet je alle spullen inpakken en daarbij moet je ze op de juiste manier vervoeren. Er zijn veel mensen die alleen maar aan het verhuizen zelf denken. Vaak wordt er niet vooruit gedacht. Dit kan een aantal nadelige gevolgen hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld niet naar de veiligheid van het huis gekeken. Toch is dit wel van belang. Je wilt immers niet dat er binnen de kortste keren wordt ingebroken in jouw huis. Daarom vertelt dit top slotenmakersbedrijf je precies hoe je zorgt voor een veilige nieuwe woning!

Vervang sloten op toegangsdeuren

De toegangsdeuren van de woning die je koopt zijn standaard voorzien van sloten. Bij de sleuteloverdracht ontvang je de bijbehorende sleutels. Hierdoor kun je jouw woning veilig afsluiten wanneer je bijvoorbeeld naar je werk gaat. Het is echter maar de vraag of je ook alle sleutels hebt ontvangen van de vorige eigenaar. Wij horen helaas vaak genoeg dat voormalig eigenaren een sleutel achterhouden. In dat geval kunnen zij zichzelf op ieder gewenst moment toegang verschaffen tot de woning. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Overweeg daarom zeker om na een verhuizing de sloten op de toegangsdeuren te vervangen. Gaat het om betrekkelijk oude sloten zonder keurmerk? Dan raden wij dit zeker aan. Jouw nieuwe woning is namelijk een stuk veiliger met nieuwe sloten die gekeurd zijn.

Plaats anti-inbraakbeveiliging

Vervang je het hang- en sluitwerk in jouw nieuwe woning door sloten met een keurmerk? Dan is jouw woning direct een heel stuk veiliger. Denk echter niet dat er nu niemand meer binnen kan komen. Inbrekers hebben namelijk talloze manier om alsnog binnen te dringen. Met populaire inbraaktechnieken kunnen zij zelfs gekeurde sloten binnen een handomdraai forceren. Wil je dat jouw nieuwe woning veilig is? Plaats dan anti-inbraakbeveiliging. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan speciale sloten met kerntrekbeveiliging. Door deze sloten kan een inbreker niet langer de populaire methode kerntrekken toepassen. Daarnaast kun je kiezen voor een anti-inbraakstrip. Dit is ideaal voor mensen die de deur vaak sluiten zonder hem op slot te draaien. Met een anti-inbraakstrip is de inbraakmethode flipperen niet langer mogelijk.

Kies voor elektronische beveiliging

Kies voor elektronische beveiliging

Met hang- en sluitwerk met een keurmerk en anti-inbraakbeveiliging verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Toch is dit voor sommige Nederlanders nog niet genoeg. Wil jij jouw woning ook zo optimaal mogelijk beveiligen? Dan kun je nog kiezen voor elektronische beveiliging. Waar je aan moet denken bij deze beveiliging? Een alarmsysteem bijvoorbeeld. Bij een inbraak geeft het systeem dan direct een alarmsignaal af. Je kunt daarnaast ook camera’s ophangen. Een inbreker wordt hierdoor gefilmd, wat de kans groter maakt dat je hem later alsnog pakt.

Laat jouw woning beveiligen door een slotenmaker

Veel Nederlanders denken dat zij in een veilig huis wonen. Uit ervaring weten wij echter dat dit lang niet altijd het geval is. Wil je er zeker van zijn dat jouw nieuwe  woning ook veilig is? Laat jouw woning dan beveiligen door een slotenmaker. Hij komt allereerst bij jouw langs om de situatie te bekijken. Een slotenmaker kijkt hierbij naar de veiligheid. Na zijn inspectie gaat hij met jou om de tafel om de boel door te spreken. Blijkt hieruit dat jouw woning toch niet zo veilig is als gedacht? Laat hem jouw nieuwe woning dan beveiligen. Zodoende wordt de kans op een inbraak alweer een heel stuk kleiner!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply