28

Meer sfeer in de woonkamer met deze 6 tips

Het is toch wel de belangrijkste ruimte in het interieur om voor sfeer te zorgen: de woonkamer. Hier ben je immers het vaakst te vinden in huis! Als je er een gezellige plek van maakt, voel je je hier helemaal thuis. Maar hoe pak je dat nu slim aan? We delen onze tips met je: lees mee!

De juiste vloer zorgt voor sfeer

De vloer is wat ons betreft het belangrijkste onderdeel om te zorgen voor sfeer in je woonkamer. Het gaat namelijk om een groot oppervlakte. De vloer vormt zo als het ware de basis van de kamer. Met een laminaat vloer kies je voor die warme uitstraling die je zoekt voor de woonkamer. Wist je dat je verschillende motieven hebt om uit te kiezen? Bepaal of je een houtmotief of een steenmotief het mooist vindt – het is maar net wat er beter past in jouw interieur. Een laminaatvloer is nauwelijks te onderscheiden van echt hout of steen. En er zit nog een voordeel aan: zo’n vloer heeft een geluiddempende en een isolerende werking. Ideaal, nietwaar?

Sfeervolle verlichting in de woonkamer

Sla de verlichting niet over voor meer sfeer in je woonkamer. Hoewel je misschien denkt dat je genoeg hebt aan een simpele lamp zonder hier verder bij na te denken, is het juist slim om een lichtplan uit te werken. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor een hanglamp, maar ook voor een leuke staande lamp. Of een tafellamp op de bijzettafel. Als je warm licht uit de lampen laat komen, ga je echt voor een cosy gevoel.

Decoratie aan de wand

Een kille look in de woonkamer gaat vaak gepaard met wanden die eigenlijk te leeg zijn. Gebruik de wanden juist om je woning mee te decoreren! Zo zorg je absoluut voor meer sfeer in de kamer. Voor welke decoratie je kiest, is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt bijvoorbeeld een fraai schilderij ophangen. Of wat dacht je van een sfeervolle fotocollage? Er zijn veel opties!

Een zacht vloerkleed onder de voeten

Een zacht vloerkleed onder de voeten

Een vloerkleed zorgt ook zeker voor meer sfeer in je woonkamer! Onder de bank of bij de eettafel bijvoorbeeld. Van een bijzonder vintage vloerkleed tot een moderne variant met een grafische print: ook hier is er weer genoeg om uit te kiezen. Bepaal wat het mooist staat in jouw woning. Eén ding is zeker: zo’n vloerkleed complimenteert ook die mooie vloer in je woonkamer, waar we het hierboven al over hadden.

Meubels die zorgen voor sfeer

De look van je woonkamer wordt natuurlijk ook gemaakt door de meubels die je in huis hebt! Kies voor meubels met een huiselijk karakter. Stoere houten stoelen bijvoorbeeld. Of een doorleefde vintage kast die echt de show steelt. En wat dacht je van een lekkere bank, die je echt uitnodigt om erop neer te ploffen? Met deze meubels maak je een plaatje van je woonkamer!

Accessoires maken de look compleet

Om de look van je woonkamer compleet te maken, zijn er natuurlijk nog de accessoires. De ware sfeermakers in huis! Zorg dan ook voor lekker veel accessoires in je woonkamer – je mag best een beetje uitpakken. Zo maak je je interieur namelijk helemaal persoonlijk! Van kamerplanten tot kussentjes op de bank, van posters aan de muur tot gezellige kaarsen op je bijzettafel. Het liefst geef je al deze mooie items een plekje in jouw woonkamer. Meer sfeer gegarandeerd!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply