48

Ruimte besparen in huis

Huizen zijn er in alle soorten en maten. Sommige mogen zich gelukkig prijzen met een overvloed aan vierkante meters terwijl anderen het met net iets minder oppervlak moeten doen. Maar een beperkte ruimte betekend niet dat je huis er minder stijlvol en overzichtelijk uit kan zien. Of je nu in een bovenwoning, een appartement of een kleine studio woont; oplossingen zijn er genoeg!

Zo werkt bijvoorbeeld onder andere de IKEA hier ongelooflijk goed aan mee. Een heel team creatieve designers zit regelmatig rond te tafel om te kijken welke mogelijkheden er zijn om een ruimte op de best mogelijke manier te benutten. Of het nu gaat om het bouwen van een walk-in kledingkast in een kleine slaapkamer of een kleine woonkamer groot genoeg maken voor een heel gezin; creatieve design teams van alle werelddelen hebben overal wel iets op gevonden.

Opstapelen

Wat dacht je bijvoorbeeld van stapelbaar meubilair? Er zijn maar genoeg stapelbare krukjes en stoelen te koop. Van strak en modern tot warm en huiselijk, voor kleine en grotere prijzen. Hoe je het ook wend of keert, stapelbare meubels kunnen veel ruimte besparen. Zeker als je ze combineert met bijvoorbeeld een uitklapbare tafel!

Stapelbaar meubilair
Bron afbeelding

Opbergen

Grote kasten kunnen in een klein appartement onnodig veel ruimte in beslag nemen. Ga dus vooral op zoek naar een ander initiatief! Het brede assortiment biedt mogelijkheden voor iedere ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een opslag onder je bed of onder de trap, mooie houten planken boven aan de muren of een kant-en-klaar opbergsysteem in woonkamer of keuken. Maar ook de meubels die al op het inventaris staan kunnen omgetoverd worden tot opbergruimtes. Met wat DIY werk kun je bijvoorbeeld een mooie lade aan je salontafel toevoegen, of knutsel je eigen kisttafel.

Opbergen met meubels
Bron afbeelding

Liften

De beste tip om meer ruimte te creƫren? Werk naar het plafond toe! De vloer wordt vaak volgebouwd met meubels en tierelantijntjes, terwijl de laatste meter(s) naar het plafond ongebruikt blijven. Schaf bijvoorbeeld een hoogslaper aan voor op de kinder,- of master slaapkamer. Op die manier houd je flink wat ruimte over om bijvoorbeeld een bureau, een opbergsysteem of zelfs een zithoek kwijt te kunnen. Hang mooie planken en kastjes wat hoger dan op ooghoogte; op die manier houd je ruimte over!

Hoogslaper mogelijkheden
Bron afbeelding

Organiseren

Ga zo efficiƫnt mogelijk met kastruimte om. Hang eventueel wat extra planken ter organisatie, of ga op zoek naar een leuke opberg verdeler. Hoe meer je in je kastjes kwijt kan, hoe minder kastjes je nodig hebt!

Heb jij nou echt een ruimtegebrek in je woning; laat dan even een reactie achter en wie weet, kunnen we helpen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply