15

Zwarte keuken: ga jij voor minimalistisch, luxe of landelijk?

Ben je op zoek naar zwarte keuken inspiratie? Dan heb je de juiste blogpost gevonden! Hieronder staan 6 mooie voorbeelden op een rij van zwarte keukens in verschillende stijlen. Van een hele luxe variant met gouden details of juist een sfeervolle landelijke stijl tot een moderne zwarte keuken. Staat jouw favoriet er al tussen?

Zwarte keuken landelijk

Een zwarte keuken met houten blad heeft van zichzelf al een warme uitstraling. Vooral als je kiest voor hout (of een materiaal met houtlook) in een lichte tot warme kleur. Een vergrijsde houtsoort zou het geheel juist stoerder maken in plaats van sfeervol. De robuuste stijl van deze zwarte landelijke keuken wordt nog meer benadrukt door de handgrepen en landelijke keukenfrontjes. Zoals je op de afbeelding kunt zien, gaat het erg mooi samen met een fris Scandinavisch interieur.

Greeploze zwarte keuken met hout

Deze zwarte rechte keuken heeft geen houten keukenblad, maar een achterwand met houtlook. Dit is ook een prachtige manier om meer sfeer en charme toe te voegen aan het stoere geheel. De keukenkasten zijn mat zwart en greeploos, waardoor het een minimalistische uitstraling krijgt.

Mat zwarte keuken met eiland

Een moderne zwarte keuken is erg mooi te combineren met een groot kookeiland. Dit losse keukenblok is ook te gebruiken als ontbijtbar of extra eettafel. Je hoeft er alleen maar een paar barkrukken of hoge stoelen aan te schuiven! De strakke lijnen van deze keukenstijl zijn mooi doorgevoerd in de verlichting en de zwarte kozijnen.

Ruime zwart wit keuken

Als je een donkere keuken toch wat zwaar vindt ogen in de ruimte, kun je het ook combineren met lichte kleuren. Kies bijvoorbeeld in plaats van een zwart kookeiland voor een wit kookeiland. Schilder ook het plafond in een helder witte kleur om het ruimtelijke effect te versterken.

Kleine zwarte keuken met gouden details

Wil je de zwarte keuken een chique twist geven? Voeg dan gouden, rosé gouden of koperen details toe. Bijvoorbeeld door middel van de handgrepen en keukenwand. Wanneer de keuken grenst aan de eetkamer, is het mooi om ook hier de chique details toe te passen. Denk aan eetkamerstoelen met gouden poten of een eettafeltje met bronskleurig blad.

Moderne keuken hout zwart

Tot slot deze stoere zwarte keuken met kookeiland. Omdat de keukenkastjes een hout structuur hebben, oogt het warmer dan een mat zwarte keuken of keukenfrontjes in hoogglans zwart. Je maakt de leefkeuken nog sfeervoller door gebruik te maken van verlichting met een warme kleurtemperatuur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply