Inspiratie: een ontbijtbar in de keuken

Met een ontbijtbar betrek je de keuken bij de rest van de ruimte. Je kunt het (zoals de naam al doet vermoeden) gebruiken om ’s ochtends aan te ontbijten of juist om in de avond aan te borrelen. In sommige gevallen vervangt de bar zelfs een normale eettafel. Dit kan een hoop ruimte besparen in een kleine woning. En het ziet er natuurlijk ontzettend mooi uit! De volgende inspiratiebeelden zullen je vast overtuigen.

Scandinavische ontbijtbar

Deze lichte Scandinavische keuken is compact, maar toch ruimtelijk. Het keukenblok in het midden kan worden gebruik als aanrechtblad of ontbijtbar. Door het brede formaat creëer je ook meteen meer opbergruimte in de keuken. Zo kun je alle onnodige apparaten netjes opbergen en alleen de decoratieve items de aandacht laten trekken. Het is dus stijlvol en praktisch tegelijk!

Bar met modern design

Ga je liever voor een exclusieve design look? Dan valt deze moderne ontbijtbar vast in de smaak. Het materiaal komt terug in de keukenkastjes, waardoor alles een mooi geheel vormt. Ook de barkrukken sluiten naadloos aan op de strakke uitstraling van de keuken. Dit ontwerp zou prachtig staan in een grote loft met een betonnen vloer.

Smal en minimalistisch

Om een kleine keuken niet helemaal dicht te bouwen, kun je kiezen voor een smalle bar met een eenvoudige look. Dit neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een extra keukenblok. Bovendien kun je de krukken gewoon onder de tafel schuiven als je ze niet gebruikt. Zorg er wel voor dat de stoelen goed passen bij het minimalistische interieur.

Bar als middelpunt

Je kunt een bar ook gebruiken als middelpunt van de kamer. Het is een verbinding tussen de open keuken en de woonkamer. Dit is niet alleen handig voor een snelle maaltijd, maar ook ontzettend gezellig als er onverwacht bezoek over de vloer komt. De gasten kunnen met een kopje koffie aan de bar zitten terwijl jij in de keuken aan de slag gaat.

Landelijke ontbijtbar

Een ontbijtbar is niet alleen geschikt voor moderne keukens. Ook bij een landelijke woonstijl is het een mooie toevoeging. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat de houten krukken de ruimte nog meer sfeer geven. Dit grove materiaal past perfect bij de robuuste bar die een moderne witte kleur heeft gekregen.

Bar voor één persoon

Een kleine bar die precies groot genoeg is voor één persoon – dat past in bijna elke keuken. Op deze plek kun je ongestoord wakker worden op de vroege ochtend. Maak je favoriete ontbijt klaar, pak er een kopje thee bij en laat de dag maar beginnen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply