Inspiratie voor een Scandinavische eetkamer

Een Scandinavische eetkamer herken je vaak aan de frisse en lichte look. De inrichting is eenvoudig, maar absoluut niet saai. De nadruk ligt op de mooie materialen en unieke designs. Toch is er binnen deze interieurstijl nog veel meer variatie mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Wij delen 6 prachtige inspiratiebeelden van Scandinavische eetkamers met ieder een eigen uitstraling.

Minimalistisch en Scandinavisch

Deze eetkamer is een gevalletje less is more. Er is gekozen voor een frisse witte wand met bijpassende witte kuipstoelen. Dit zijn typische Scandinavische stoelen, zowel qua kleur als design. De kleur van de lichte houten poten komt weer terug in het tafelblad en in de mooie vloer. Alles is met elkaar verbonden!

Landelijke houten stoelen

Op het bovenstaande voorbeeld zie je eigenlijk drie landelijke eetkamerstoelen. Ze hebben een Scandinavische twist gekregen doordat de rugleuning en zitting in een lichte kleur zijn geschilderd. Dit kun je natuurlijk ook prima zelf doen! Duik eens de kringloopwinkel in of geef je huidige stoelen een upgrade met een likje verf.

Donkergrijze eethoek

Een Scandinavische eetkamer hoeft niet altijd wit te zijn. Je kunt ook een stoerdere sfeer creëren door te kiezen voor een grijze muur en donkergrijze stoelen. De kuipstoelen met houten poten, de witte kast en het luchtige design van de eettafel zorgen toch nog voor een Scandinavische uitstraling.

Minimalistische draadstoelen

Minimalistische draadstoelen passen (net als draadlampen en andere accessoires) goed bij verschillende woonstijlen. Zoals je ziet past het mooi bij een Scandinavisch interieur, maar ook bij een industriële of hele moderne kamer. Als je nog twijfelt over de basisstijl van je eetkamer of woonkamer, dan zijn deze draadstoelen dus een goede optie!

Mixen met verschillende stoelen

Hou je van wit en minimalistisch, maar wil je toch een speelse touch aan de eetkamer toevoegen? Ga dan op zoek naar verschillende stoelen. Je kunt allerlei Scandinavische eetkamerstoelen met elkaar combineren zonder dat het rommelig oogt. Zorg ervoor dat alle stoelen een eenvoudig en luchtig design hebben. Kies wit en zwart als hoofdkleur en laat eventueel één gekleurde stoel eruit springen. In dit geval is er gekozen voor opvallend geel.

Warme sfeervolle eetkamer

Creëer juist een hele warme en sfeervolle eethoek door middel van zachte kleuren. Kies niet alleen voor wit, maar gebruik ook kleuren als lichtgrijs, taupe en beige. Als kleuraccent kun je zelfs weer een gele stoel ertussen zetten, maar dan in een minder felle tint. Zo is het geheel nog steeds speels.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply