38

genieten van gevederde vrienden

kippen in de tuin

een kippen hok in de tuin via

Zondagochtend staat vaak in het teken van een uitgebreid ontbijt met het hele gezin en een lekker eitje hoort daar natuurlijk ook bij. Eigenlijk is er niets lekkerder dan een ei uit eigen tuin, het is erg leuk. Eigen kippen in een mooi hok, daarvoor hoef je niet op een boerderij te wonen. Het is wel aan te raden om geen haan te nemen, wanneer je op goede voet met je buren wil leven. Wanneer je kippen het naar de zin hebben, kun je nagenoeg iedere dag een vers eitje verwachten. Prettige kippenhokken, wat rust en genoeg voer is al genoeg voor kippen, maar wanneer ze ook nog vrij kunnen scharrelen, dan is dat helemaal geweldig. Houd er wel rekening mee dat kippen niet zindelijk worden, dus het is aan te raden om dan een stuk af te zetten waar zij naar hartenlust kunnen scharrelen.

 

Jaloers op de kippen in de tuin

Wanneer je goed voor je huisdieren zorgt, zou je er tegelijkertijd echt jaloers op kunnen worden. Zij maken zich niet druk over de dag van morgen. Scharrelen wat rond, zorgen dat ze genoeg eten en verder vinden zij het leven prima. Een kip legt dan nog regelmatig een ei en een vogel zingt zijn lied en wij mogen van onze gevederde vrienden genieten.

 

Reageren op elkaar

Kijk een goed naar de dieren om je heen. Dat is zo mooi. Ieder dier heeft een eigen karakter. Wanneer er een aantal dieren bij elkaar zijn, is het bijzonder om te zien hoe deze op elkaar reageren. Daarin kun je goed zien welke hiërarchie er heerst in het hok. In volières geldt dit ook, vogels bepalen direct de pikorde.

 

Een volière aanschaffen

Wanneer je zelf een volière aanschaft, bedenk dan vooraf hoeveel vogels je wil verzorgen. Wanneer er later toch nog een of enkele vogels er bij voegt, dan levert dit behoorlijk wat onrust op. Het is extra leuk om in de volière echte takken aan te brengen waar de vogels op kunnen zitten. Dit is ook beter voor de pootjes.

Wil je ook genieten van je eigen gevederde vrienden? Laat je goed voorlichten of zoek voldoende informatie op internet, zorg dan het hok groot genoeg is voor het aantal dieren dat je neemt. Zorg er goed voor de dieren en geniet ervan. Het is echt heel leuk!

kippen in de tuin

vogels in de volière

kippen in de tuin

een vogelhuisje is ook altijd leuk…

kippen in de tuin

kippen die lekker rondscharrelen via

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply