42

Zwarte elementen in je interieur: stoer en chic tegelijk!

Vaak schrikt de kleur zwart mensen een beetje af. Het is héél donker, dat klopt. Maar het kan zoveel sfeer toevoegen aan de ruimte! Om je ervan te overtuigen dat zo’n donkere tint in je huis heel goed werkt, delen we graag een paar voorbeelden. Deze zwarte elementen maken je interieur stoer en chic tegelijk!

1. Zwarte muur

Een kamer met veel daglicht kan best een donkere muur gebruiken. Door een stuk van de wand zwart te schilderen, creëer je interessante vlakken in de ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld de eethoek heel fris houden met een witte muur. Maak vervolgens een knusse zithoek in het donkere gedeelte. Het is een kwestie van durven en gewoon doen!

2. Zwarte bank

Een zwarte bank is perfect voor een minimalistisch of industrieel interieur. Het is heel stoer en een echte eyecatcher! Een leuk voordeel van een donkere bank is dat je er weinig vlekken op ziet. Dit kan dus handig zijn voor gezinnen met kleine kinderen. Daarnaast kun je het op allerlei manieren stylen. Kies ervoor om alles heel monochroom te houden voor een chique look. Doe dit met witte en grijze kussens en een bijpassende zwarte tafel. Mag het wat speelser? Ga dan voor gekleurde kussens! Door het contrast knalt het er echt uit.

3. Zwarte vloer

Heeft je woonkamer een hele strakke uitstraling en mist het nog een huiselijke vibe? Doe eens gek en ga voor een zwarte vloer! Het oogt veel warmer zonder dat je bruintinten gebruikt. Het resultaat is ontzettend luxe! Vind je het misschien nog wat te heftig? Een donker vloerkleed werkt ook al prima. Tip: Kijk eens op de website Floorpassion.nl. Hier sorteren ze de vloerkleden niet alleen op stijl, maar ook op kleur!

4. Zwarte keuken

Het is een hele grote trend: de zwarte keuken. Het is heel opvallend, maar toch mysterieus. De ideale keuze als je op zoek bent naar iets unieks! Het staat geweldig met een houten bar of grote betonnen eettafel. Zorg er alleen wel voor dat er genoeg licht in de keuken is. De donkere kleur valt anders snel weg in een zwart gat. Dat zou zonde zijn!

5. Zwarte raamdecoratie

Qua raamdecoratie zijn lichte kleuren het meest voor de hand liggend. Maar wist je dat een donkere tint juist veel beter kan staan in een lichte ruimte? Neem bijvoorbeeld de badkamer van de onderstaande afbeelding. Zonder de zwarte muur en zwarte houten jaloezieën zou het er heel kil uitzien! Het is een simpele manier om de kamer een chique upgrade te geven. Verdiep je in alle mogelijkheden en kijk eens op Topjaloezieen.nl.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply