41

Je woonkamer schilderen: 4 tips

Je wilt je woonkamer heel graag in een andere kleur hebben, super leuk! Hoe kan je dat dan het beste aanpakken zonder dat het een hele grote en vervelende klus wordt? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste kleur te kiezen voor je muur. Hoe je daarna verder moet, lees je in dit artikel.

Ergonomische houding tijdens het schilderen

Bij het verven van je woonkamer en andere kamers in huis is het belangrijk dat je let op een goede houding. Als je tijdens het schilderen een verkeerde houding aanneemt kan je last krijgen van je rug en hierdoor raak je sneller uitgeput. Voor langdurig plezier van het schilderen en je rug is een goede houding belangrijk. Zorg voor een goede ladder of kamersteiger zodat je makkelijk en prettig bij alle hoekjes van je woonkamer kan.

Afplakken van randen en het plafond

Daarnaast is het belangrijk om alle kozijnen, de vloer en het plafond goed af te plakken. Dit kan je gewoon met schilderstape doen. Dit is verkrijgbaar bij alle bouwmarkten en ook in winkels zoals de Action. Door alles goed af te plakken kan je makkelijk netjes langs alle randjes schilderen. Zo krijg je een mooi en egaal resultaat als je het tape er na het verven aftrekt. Tip: wacht niet te lang met het weghalen van het tape, als je het langer laat zitten dan bestaat de kans dat je de tape kapottrekt of je de verf beschadigd en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Verf van goede kwaliteit

Als je je woonkamer wilt gaan schilderen is verf het belangrijkste. Je hebt de juiste kleur uitgekozen en nu ga je op zoek naar waar je deze kan kopen. Bouwmarkten zoals de Karwei en de Gamma verkopen verf van diverse merken; Histor, Flexa en eigen merk. Al deze verven zijn over het algemeen gewoon van een goede kwaliteit. In bouwmarkten bestaat er ook de mogelijkheid om een verfkleur te mengen. Zo kan je precies de juiste kleur voor jou woonkamer uitzoeken! Een extra tip: de kleuren op de kleurenwand worden gepresenteerd onder een felle lamp. Neem de kaartjes mee naar buiten om de kleur in daglicht te zien! Naast goede verf is het belangrijk om ook te werken met goede kwasten en rollers. Dit kan best een investering zijn maar is wel de moeite waard. Goedkope kwasten kunnen namelijk gemakkelijk haren verliezen die blijven plakken op de muur. Houd kortingsacties van bouwmarkten in de gaten of vraag een cadeaubon van een bouwmarkt voor iedere speciale gelegenheid.

Beschermende kleding

Je hebt een ladder of kamersteiger in huis gehaald, je hebt alles afgeplakt en de juiste verf gevonden en gekocht. Wat nog rest is om ervoor te zorgen dat de kleding die je aan hebt niet vies wordt. Zeker verf op terpentine basis krijg je niet meer uit je kleding en dat zou zonde zijn. Dit kan je voorkomen door of oude kleren te dragen die toch weg mogen of door het aanschaffen van beschermende kleding. Dit kan bijvoorbeeld een schildersoveral zijn. Dit trek je aan over je kleding zodat de verf die je morst op het schildersoveral komt en niet op je kleding. Op deze manier maak je het schilderen van je woonkamer een fijne klus. Veel succes met verven!

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply