Inspiratie: Donkere kleuren in de slaapkamer

Wil je eens totaal iets anders dan een frisse witte slaapkamer? Stap dan uit je comfort zone en voeg juist hele donkere kleuren toe. Van een sfeervolle mosgroene touch tot zwarte muren in de slaapkamer. Het kan best spannend zijn om zo’n make-over te geven, maar we beloven dat het resultaat prachtig is. We hebben verschillende voorbeelden voor je op een rij gezet. Bekijk onze favoriete donkere slaapkamer inspiratie hieronder!

1. Chique slaapkamer met donkere muur

Of jouw favoriete interieurstijl nou heel stoer is of juist chic en vrouwelijk, een donkere muur in de slaapkamer werkt altijd! Het gaat zelfs goed samen met zachte kleuren als roze en luxe gouden accenten. Door de vloer licht te houden, zal de donkergrijze muur niet overheersen. Nog een leuk ideetje: verf een oude ladekast in exact dezelfde kleur als de donkere muur. Zo vorm alles een mooi geheel en geef je de versleten kast direct een opknapbeurt.

2. Donkergroene muur in de slaapkamer

Donkergroen brengt ontzettend veel sfeer in de slaapkamer. Het is een kleur waar je normaal niet snel aan denkt, maar juist daarom geeft het de ruimte zo’n bijzondere look. Combineer het met gouden accessoires en fluwelen kussens voor een luxe touch. Hou je juist van de vintage en retro stijl? Ook dan is donkergroen een perfecte match!

3. Donkerblauwe slaapkamer met grijze ondertoon

Ook de ‘eenvoudige’ tinten als blauw en grijs zijn mooie donkere kleuren voor de slaapkamer. Op het bovenste voorbeeld zie je een donkerblauwe wand met een grijze ondertoon. Hoewel dit een vrij koele kleur is, straalt de kamer toch genoeg warmte uit. Dit komt door de mix met roségoud en de warme houten vloer.

4. Slaapkamer verven met ombre effect

Een slaapkamer met donkere kleuren hoeft absoluut niet sober te zijn. Je kunt ook kiezen voor een opvallende bordeaux rode verf voor op de muur! Op deze afbeelding zie je dat er een nonchalant ombre effect is gecreëerd. Dit zorgt voor een verrassende en creatieve twist. Een egaal rode wand is natuurlijk ook een mooie optie. Laat de kleur eventueel nog terugkomen in de meubels of accessoires om het plaatje compleet te maken.

5. Slaapkamer met zwarte muur

Een zwarte muur in de slaapkamer – durf jij het aan? Zeker in combinatie met een zwarte vloer en een donker bed is het een gewaagde keuze. Maar als deze duistere stijl je wel aanspreekt, kun je het eens uitproberen. Tip: begin met één wand en voeg eventueel meer kleur toe met mooi beddengoed en een vloerkleed.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply