5 redenen waarom je jaloezieën moet nemen

Er zijn heel veel opties voor raamdecoratie. Van lange elegante gordijnen tot een paar stoere shutters. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel vertellen we je waarom je juist voor jaloezieën zou moeten kiezen. Lees de 5 positieve punten hieronder.

  1. Jaloezieën zijn eenvoudig schoon te maken

Jaloezieën zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, heel eenvoudig schoon te maken. Je kunt ze afstoffen met een plumeau of een doekje. Dit maakt het geschikt voor in een hygiënische keuken of voor mensen met een stofallergie. Daarnaast heb je ook speciale jaloezieën voor in de badkamer die prima tegen vocht kunnen.

  1. Met jaloezieën geniet je optimaal van daglicht

Met deze raamdecoratie heb je zelf de controle over het daglicht. Zet de horizontale lamellen helemaal open voor optimaal licht. Wil je juist wat meer sfeer creëren en minder zon naar binnen laten? Richt de lamellen dan naar boven. Het licht zal weerkaatsen via het plafond waardoor het minder fel is. Natuurlijk kun je ze ook helemaal dichtdoen voor een verduisterend effect. Dat is weer erg handig voor in de slaapkamer.

  1. Jaloezieën werken isolerend

Wist je dat jaloezieën ook een isolerende werking hebben? Het zorgt er namelijk voor dat de warmte in de zomer zo veel mogelijk buiten blijft. Hierdoor is het binnen lekker koel. In de winter zorgt het er juist voor dat de aangename temperatuur van binnen niet snel ontsnapt. Dit is ook erg fijn voor de energierekening.

  1. Met jaloezieën creëer je privacy

Met de horizontale lamellen kun je ook meer privacy creëren. Dat is heel fijn als je aan een drukke straat woont of een nieuwsgierige overbuurman hebt. Het licht kan nog steeds binnen komen, maar mensen kunnen niet uitgebreid naar binnen gluren.

  1. Er zijn allerlei verschillende stijlen jaloezieën

Het laatste voordeel van jaloezieën is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei stijlen. Door alle mogelijkheden is het echt een toevoeging aan je interieur. Het is niet alleen praktisch, maar ook nog eens stijlvol. Breng meer natuurlijke materialen in huis door te kiezen voor jaloezieen van hout of bamboe. Wil je de kamer juist ruimtelijker en lichter laten lijken? Koop dan raamdecoratie in een witte kleur. Daarnaast zijn er nog jaloezieën van aluminium en PVC. Alles is verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en zelfs met een houtlook. Ook kun je kiezen uit verschillende koordhouders en zijn ze vaak op precies de juiste maat leverbaar.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply