Zo verwerk je de kleur greige in je interieur

Ben je op zoek naar een nieuw kleurtje voor in je interieur? Ga dan voor greige! Het is een hele neutrale tint die toch sfeer in huis brengt. Je kunt de kleur gebruiken voor op de muur, maar greige meubels zijn ook een stijlvolle toevoeging. In dit artikel ontdek je meer over de mogelijkheden van een greige interieur.

Wat is greige precies?

Voordat je verder scrolt naar de inspiratiebeelden, is het handig om te weten wat greige precies is. Simpel gezegd is greige een mix van grijs en beige – vandaar de naam. De kleur is verkrijgbaar in meerdere kleurnuances. De tint kan dus zowel donker als licht zijn. Het oogt stoerder en koeler dan beige, maar warmer dan standaard grijs. Het beste van twee werelden! De kleur greige wordt ook regelmatig vergeleken met taupe.

Greige op de muur

Greige is een prachtige kleur voor op de muur. Zowel voor de woonkamer als iedere andere ruimte in huis. Het is net zo eenvoudig te stylen als een witte muur, maar brengt meer warmte met zich mee. In tegenstelling tot beige zal het niet snel te ‘suf’ of degelijk ogen. Het is juist een echte trendkleur op dit moment.

Lange greige gordijnen in de woonkamer

Zoek je nog een neutrale kleur voor de gordijnen? Ook dan is greige een mooie optie. Greige gordijnen zijn erg goed te combineren met witte vitrage gordijnen. Het is een mix van fris en sfeervol. De kleur is uiteraard ook geschikt voor rolgordijnen en plisségordijnen.

Grijs en beige combineren in de zithoek

Dit voorbeeld is het bewijs dat een beige en grijs interieur absoluut niet saai is. Het is de perfecte basis voor een warme Scandinavische inrichting. De wand heeft een donkere greige tint en de bank is juist licht greige. Alles valt binnen hetzelfde palet, waardoor de zithoek een samenhangend geheel vorm.

Lees ook ons inspiratieartikel: De comeback van de beige bank

Bed met greige frame en deken

De kleur van dit beddenframe kun je schalen onder een lichte greige tint. Het is modern, klassiek en toch een tikkeltje stoer. Door het lichte beddengoed en de witte muur erachter, krijgt de slaapkamer een frisse uitstraling.

Greige verwerken in de badkamer

Je verwacht het misschien niet, maar greige is ook een geweldige kleur voor in de badkamer. Met deze tint creëer je direct een hotel-chic-look. Zeker als je het combineert met een (vochtbestendige!) houtlook vloer met visgraat motief.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply