6x voorbeelden van vitrage gordijnen in huis

Gordijnen brengen sfeer en huiselijkheid in het interieur. Ook draagt het bij aan een betere akoestiek en zorgt het voor wat meer privacy in de avond. Maar wat als je overdag ook behoefte hebt aan extra privacy? Bijvoorbeeld omdat je in een grote stad woont of omdat jouw woning aan een drukke weg grenst. Dan is vitrage een geweldige oplossing. Vitrage is een dun, (semi) transparant gordijn dat veel daglicht doorlaat. Je kunt er van binnenuit prima doorheen kijken, maar van buitenaf wordt de inkijk verminderd. Hieronder vind je 6 voorbeelden van vitrage in huis. Zo kun je direct wat inspiratie opdoen!

1. Scandinavische woonkamer met vitrage wit

Witte vitrage past bij vrijwel ieder interieur en is daarom de standaard. Op de bovenstaande afbeelding zie je hoe licht en luchtig het effect is. Je kunt vitrage zowel kant-en-klaar bestellen als op maat laten maken. Voor ieder raam en voor ieder budget zijn er dus mooie transparante gordijnen te vinden.

2. Taupe inbetween gordijnen en vitrage

Vitrage is heel mooi te combineren met inbetweens. Dit type gordijn is niet zo dik als een verduisterd gordijn, maar kan de kamer wel wat donkerder maken. Het wordt vooral gebruik in de woonkamer. Voor de slaapkamer is het handiger om verduisterende raambekleding aan te schaffen.

3. Vitrage in modern interieur

Zwarte gordijnen geven het interieur een stoere touch. Hoewel er ook zwarte vitrage verkrijgbaar is, wordt er toch vaker gekozen voor wit. Dit laat het daglicht beter door en laat de woning ruimtelijker ogen. In de avond kun je de zwarte overgordijnen dichtdoen voor het knusse gevoel.

4. Zonwerende vitrage met bruine gordijnen

De lichte gordijnen passen zelfs mooi bij een natuurlijk interieur met veel aardetinten. Zoals je ziet, gaat het goed samen met bruine gordijnen. Wil je de vitrage toch wat meer betrekken bij de natuurlijke look? Kijk dan eens naar linnen vitrage. Deze structuur is wat grover en de kleur is minder helder wit.

5. Boho slaapkamer met vitrage

Overdag breng je waarschijnlijk maar weinig tijd door in de slaapkamer en is die extra privacy niet noodzakelijk. Toch doen transparante gordijnen veel voor de sfeer. Overweeg daarom om goedkope vitrage aan te schaffen voor deze ruimte. Gebruik kwalitatieve rolluiken, verduisterende rolgordijnen of jaloezieën als je gaat slapen.

6. Witte kinderkamer met vitrage gordijnen

Ook erg stijlvol: vitrage in de kinderkamer. Ben je bang dat de kinderen aan de lange gordijnen gaan hangen en trekken? Kies dan voor korte vitrage en veilige rolgordijnen voor verduistering. Voor een speels effect zou je vitrage met motief kunnen toevoegen.

Lees ook ons artikel: 5x inspiratie voor een witte kinderkamer

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply