22

Zo scoor je leuke tweedehands woonaccessoires: kringloop tips

Wat is er leuker dan unieke woonaccessoires scoren voor een prikkie? De laatste jaren duiken steeds meer mensen de kringloopwinkel in om zelf dat heerlijke gevoel te ervaren. Toch heeft niet iedereen zomaar geluk bij de zoektocht naar tweedehands accessoires. Als je er nog maar weinig ervaring mee hebt, kan het shoppen in de kringloop best overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen: met de kringloopwinkel tips uit dit artikel helpen we je graag op weg!

Kringloopwinkel vs hippe vintagewinkel

Ben je op zoek naar spotgoedkope deals? Probeer de hippe vintagewinkels dan zo veel mogelijk te vermijden. Hier betaal je de hoofdprijs voor mooie woonaccessoires. Daarnaast is een vintagewinkel vaak netjes ingericht, wat het fijne gevoel van rondstruinen en de zoektocht naar verborgen parels snel wegneemt. Doe online onderzoek naar de kringloopwinkels in jouw buurt. De beste kringloop is bijna altijd een verborgen, kleine winkel die draait op vrijwilligers. Laat je dus niet afschrikken als je online geen reviews of duidelijke foto’s kunt vinden. Juist op deze plekken kun je de leukste woonaccessoires kopen voor een kleine prijs.

Tip 1. Ga regelmatig en zonder verwachting

De beste tactiek voor tweedehands shoppen is om regelmatig en vooral zonder verwachting rond te snuffelen. De kans is nou eenmaal groot dat je zonder aankoop de deur uitstapt. Wil je de kans op een geweldige vondst toch vergroten? Ga dan niet alleen in de weekenden en vraag eens na wanneer er nieuwe producten in de winkel komen.

Tip 2. Neem uitgebreid de tijd

Neem rustig de tijd om overal langs te lopen, tussen te kijken en dingen aan de kant te schuiven. Tweedehands shoppen is echt een soort schat zoeken!

Tip 3. Probeer de potentie te zien

Verwacht niet dat tweedehands decoratie altijd in topconditie voor jou klaarligt. Probeer door kleine beschadigingen of de ‘verkeerde’ kleur heen te kijken. Waarschijnlijk kun je het zelf makkelijk opknappen.

Tip 4. Blijf kritisch

Laat je niet verleiden door de lage prijzen in de kringloopwinkel. Stel jezelf altijd de vraag of je de woonaccessoires écht mooi vindt, of je daadwerkelijk de tijd zal nemen om het een ander kleurtje te geven en of je er überhaupt een mooi plekje in huis voor hebt.

Markplaats woonaccessoires scoren

Is de kringloopwinkel toch niet zo jouw ding? Dan kun je eens woonaccessoires op Marktplaats gaan zoeken. Ook hiervoor kun je de bovenstaande tips toepassen: begin de online zoektocht zonder verwachtingen, neem de tijd, kijk regelmatig, overweeg om 2de hands decoratie op te knappen en blijf altijd kritisch.

Lees ook: Tips voor het kopen van tweedehands meubels

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply