46

5 Tips om toffe interieur foto’s te maken

Heb jij nu ook een super tof interieur en ben je groot fan van al die toffe interieur shots op Instagram? Je kan ze zelf ook gewoon maken! Er zijn een aantal hele handige trucjes die je kan gebruiken om jouw interieur op super hippe manier aan de wereld te laten zien. We geven je 5 tips om toffe interieur foto’s te maken.

tips om toffe interieur foto's te maken

 1. Doe inspiratie op

  Misschien is dit wel een van de belangrijkste tips: doe van te voren wat inspiratie op. Door goed over het internet te struinen en op zoek te gaan naar de shots die jou aanspreken, kun je ze gemakkelijk zelf namaken. Probeer zo dicht mogelijk bij de originele foto’s te blijven en speel vervolgens wat met lichtinval en bewerkingsmogelijkheden (Instagram filters bijvoorbeeld). Op deze manier leer je op een gemakkelijke en leuke manier – het eindresultaat zal er namelijk altijd gelikt uitzien!

 2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding

  Heb je wel twintig toffe items die je graag laat zien? Fotografeer ze dan in setjes of stuk voor stuk. Op deze manier kun je een duidelijke focus leggen op een speciaal item, of verschillende items in eenzelfde stijl. Dit maakt het totaalplaatje een stuk overzichtelijker, stijlvoller en rustiger. Probeer het eens met een toffe flat lay bijvoorbeeld. Een mooie groene plant, een toffe geometrische accessoire en dat geometrische schilderij dat aan de muur hing.

 3. Ga op zoek naar de juiste ondergrond

  Ook de juiste ondergrond speelt een grote rol in het creĆ«ren van een tof plaatje. Natuurlijke materialen zien er bijvoorbeeld hartstikke tof uit op zo’n schapenkleedje van de IKEA, terwijl geometrische of andere strakke designs er weer beter uitzien op een neutrale ondergrond. Zorg hoe dan ook dat de achtergrond niet afleid van de items die je tentoonstelt in je shot. Doe ook vooral gewoon eens gek. Dat super bonte kleed is namelijk een perfecte ondergrond voor witte design accessoires.

 4. Ga op zoek naar licht

  Misschien moet de hele woonkamer even op stelten, maar natuurlijke licht is van groot belang. Heb je geen natuurlijk licht? Ga dan op zoek naar een kunstmatig licht dat dicht bij de kleurtinten van natuurlijk licht zit. De juiste lichtinval kan een foto maken of breken – maak je shot dan ook vanuit verschillende hoeken en met verschillende vormen van licht. Uiteindelijk kies je het beste plaatje er gewoon tussenuit.

  tips om toffe interieur foto's te maken

 5. Blijf in de juiste lijnen

  Probeer bij ieder shot de lijnen in de gaten te houden. Zet bijvoorbeeld verticale items bij elkaar, en maak een apart shot voor de horizontale items. Door te spelen met lijnen en vormen kun je ongelooflijk toffe eindresultaten krijgen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply