Tips voor het kopen van tweedehands meubels

Eerder schreven we al een artikel met tips voor een duurzaam interieur. Vandaag gaan we iets dieper in op het kopen van tweedehands meubels. Hiermee ben je niet alleen duurzaam bezig, maar je kunt er ook nog eens veel plezier aan beleven. Zeker als je precies weet hoe je het aan moet pakken.

Meten is weten

Of je nou gaat shoppen op de woonboulevard of in een tweedehandswinkel: het is altijd handig om de juiste maten te weten. Meet thuis de grootte van je kamer of van een bepaalde hoek op. Schrijf dit op een papiertje of zet het als notitie in je telefoon. Het is in ieder geval handig om deze cijfers altijd bij de hand te hebben. Je weet namelijk nooit wanneer je iets moois tegenkomt! Het zou natuurlijk jammer zijn als het meubelstuk bij thuiskomst toch niet blijkt te passen.

Inspecteer het meubelstuk

In een kringloopwinkel of tweedehandswinkel is het risico op beschadigde meubelstukken vanzelfsprekend een stuk groter. Het is daarom belangrijk dat je een item goed inspecteert voordat je het koopt. Bekijk alle kanten, trek de lades open, controleer de deurtjes, check of het niet wiebelt en speur naar andere mankementen. Toch moet je je door kleine gebruikssporen niet laten afschrikken. Vaak is dit eenvoudig te repareren.

Voel en ruik

Het klinkt misschien een beetje gek, maar vooral bij banken en stoelen is het belangrijk om even te ruiken en te voelen. Soms ziet een meubelstuk er op het eerste gezicht prima uit, maar voelt het toch heel plakkerig aan. Of misschien hangt er een hele sterke geur omheen die je bijna niet kunt wegkrijgen. Dit zijn allemaal tips om in je achterhoofd te houden tijdens het shoppen.

Repareren en pimpen

Probeer je in te beelden hoe prachtig een item eruit kan zien na een reparatie of een likje verf. Soms moet je het meubelstuk alleen zien als een basis die je zelf helemaal kunt pimpen.

Onderhandel over de prijs

In sommige winkels kun je best onderhandelen over de prijs. Zeker als een meubelstuk wel erg veel beschadigingen heeft. Probeer zelf aan te voelen of je met een medewerker in gesprek kunt gaan over de prijs. Niet geschoten is altijd mis!

Zoek op verschillende manieren

Bij het zoeken naar tweedehands pareltje is het belangrijk om je kansen te spreiden. Zoek niet in één winkel, maar ga alle kringloopwinkels en marktjes in jouw buurt af. Kijk daarnaast ook regelmatig online of er mooie dingen te koop worden gezet. Het is vaak een kwestie van geduld en geluk hebben. Succes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply