19

Duurzame interieur voornemens voor 2022

Richt dit jaar jouw goede voornemens niet alleen op jezelf, maar ook op jouw interieur. Januari is namelijk het perfecte moment om meer bezig te gaan met duurzaamheid in huis. Met een paar simpele stappen kun je al een belangrijk verschil maken. Het begint allemaal bij bewustwording. Bewust worden van de manier waarop je winkelt, de materialen die je in huis haalt en wat er met deze materialen gebeurt als het product ‘op’ is. In dit artikel leggen we een aantal goede (en haalbare) voornemens voor zodat jij 2022 kunt starten met een duurzaam interieur!

1. Kwaliteit boven kwantiteit verkiezen

Let tijdens het shoppen goed op de kwaliteit van de materialen. Natuurlijke materialen die op een eerlijke manier zijn geproduceerd én op een milieuvriendelijke manier worden getransporteerd zijn natuurlijk de aller beste keuze. Vind je deze nieuwe manier van winkelen nog erg overweldigend? Houd dan de belangrijkste regel in je achterhoofd: kwaliteit boven kwantiteit. Items van duurzame materialen in je interieur vallen onder de populaire interieurtrends van 2022. Hierdoor zal het aanbod aan goede producten erg ruim zijn.

2. Vaker tweedehands shoppen

Wil je iets nieuws aanschaffen? Kijk dan eerst wat de tweedehands opties zijn. Duik de kringloopwinkel in, bezoek een vintagewinkel met tweedehands items of ga online op onderzoek uit.

3. Meer recyclen en hergebruiken

Gooi in 2022 minder spullen weg en kijk of je het kunt recyclen of hergebruiken. Wees creatief en innovatief!

4. Pimpen met ecologische verf

Je kunt meubels en accessoires een nieuw leven inblazen door ze te pimpen met een likje verf. Voor een volledig ecologisch interieur gebruik je natuurlijk ook ecologische verf. Deze verf is vrij van vluchtige en schadelijke stoffen.

5. Investeren in een duurzame vloer

In een duurzame woning heeft alles een lange levensduur. Niet alleen de meubels, maar natuurlijk ook de vloer. Investeer in topkwaliteit zodat je er nog jaren plezier van hebt.

6. Verantwoord het interieur poetsen

Als je dan toch bezig bent met duurzaamheid in je interieur, kun je ook verantwoord gaan poetsen. Gebruik een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel zonder chloor, bleek of chemische stoffen. Een sopje met water, azijn en citroen doet al wonderen!

7. Geheel overstappen op LED verlichting

In een duurzaam huis wordt er geen gebruik meer gemaakt van gloeilampen en halogeen lampen. Switch in dit nieuwe jaar volledig naar duurzame LED verlichting. Op lange termijn is dit zelfs een stuk voordeliger.

Hoe kun je je huis verduurzamen?

Heb je het verduurzamen van je interieur langzamerhand onder de knie en wil je graag meer weten over een klimaat neutrale woning en duurzaamheidsmaatregelen? Lees dan ons stappenplan voor het verduurzamen van je woning.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply