21

Zo organiseer je een geslaagde cocktailavond thuis

De zomer is het ideale seizoen voor een gezellige cocktailparty met vrienden! Nu kun je natuurlijk een plekje op het terras reserveren, maar het is ook leuk om een cocktail avond thuis te houden. Gewoon in de achtertuin, op het dakterras of aan de bar in de keuken. Zie je het al helemaal zitten en wil je direct zelf een cocktail avond organiseren? Lees dan dit artikel met tips en ideeën door.

1. Kies een thema

Het is altijd leuk om met een thema te werken. Hier kun je niet alleen de versiering en dresscode op aanpassen, maar ook de recepten van de cocktails op baseren. Kies bijvoorbeeld je favoriete vakantieland of een populaire film als thema.

2. Beperk je tot 3 cocktails

Kies van tevoren ongeveer 3 cocktails uit die je wil maken. Zo voorkom je dat je na de cocktailavond met allerlei ingrediënten blijft zitten die je verder niet gebruikt. Het is nog handiger als de cocktails ongeveer dezelfde basis ingrediënten hebben. Vraag welke drankjes jouw vrienden het lekkerste vinden of wat ze altijd al eens hebben willen proeven.

3. Print de recepten uit

Bij een cocktail party aan huis zijn er natuurlijk geen regels voor de drankjes. Iedereen mag z’n eigen perfecte cocktail samenstellen. Toch is het wel handig om een aantal recepten bij de hand te hebben. Als je weinig ervaring hebt met mixen, is het vinden van de juiste verhoudingen toch een stuk lastiger dan je denkt.

4. Haal alle benodigdheden in huis

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor een cocktailavond in huis hebt. Denk hierbij aan mooie glazen, shakers, rietjes, roerstaafjes, ijsblokjes (of crushed ice) en mooie garnering als finishing touch.

5. Zorg voor non-alcoholische drankjes

Wil je een gezellige cocktailparty organiseren, maar niet ladderzat zijn aan het einde van de avond? Haal dan ook voldoende non-alcoholische drankjes in huis. Zo kun je tussendoor een virgin cocktail maken of even pauzeren met een glas fruitwater.

6. Vergeet de hapjes niet

Denk niet alleen maar aan de cocktails en drankjes, maar haal ook lekkere hapjes in huis. Je kunt deze aanpassen op het gekozen thema. Al doen nacho’s, zoutjes en een fruit het altijd wel goed.

7. Creëer een leuke setting

Kleed tot slot de tafel of bar gezellig aan met cocktail party versiering. Van luxe servies, gekleurde lichtsnoeren en een mooi tafelkleed tot een echte drankdispenser. Is het naast een cocktail party ook een verjaardag? Dan mogen de slingers en ballonnen natuurlijk niet ontbreken als decoratie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply