30

Klusjes die je dit najaar kan oppakken in huis

De zomer is voorbij en het is veel minder plezant om klusjes buitenshuis op te pakken wanneer het zonnetje verstopt is en het buiten regent. Gelukkig zijn er genoeg zaken die je binnen op kunt pakken. Dus steek die armen uit de mouwen en ga aan de slag met deze leuke klusjes om het huis weer op te frissen!

De bezem erdoorheen

Gedurende het jaar verzamelt een mens een hoop spullen. Van kleren tot woonaccessoires en prullaria, een hoop hiervan wordt zo goed als niet gebruikt. Dat is zonde! Neem daarom jaarlijks een moment de tijd om de kledingkast door te spitten op kleding die niet meer gedragen wordt en accessoires die alleen maar in de weg liggen. 

Zo krijg je niet alleen een opgeruimd interieur met een rustige uitstraling. Je kunt op deze manier ook je steentje bijdragen het goede doel door de spullen die je niet meer draagt te doneren. Hetzelfde geldt voor woonaccessoires. Wanneer je deze de deur uit doet heb je ook weer de mogelijkheid om nieuwe items te kopen en weer een andere sfeer neer te zetten in je huis. Klinkt als een win/win situatie, toch?

De muren schilderen

Muren schilderen

Een andere goede manier om je interieur op te frissen en te spelen met een andere sfeer in huis is het geven van een nieuw kleurtje aan de muren. Een paar dagen en enkele blikken verf later ziet jouw ruimte er weer zo goed als nieuw uit. Kies uiteraard wel voor muurverf van goede kwaliteit zoals de verschillende lijnen van Sigma Verf. Zo maak je het jezelf gemakkelijker doordat deze verf beter dekt dan goedkopere potten verf. Ook bespaar je jezelf op deze manier hoogst waarschijnlijk geld doordat je zo minder verf hoeft te kopen.

De reden dat dit soort verf vaak iets meer kost komt doordat er gebruik gemaakt wordt van betere pigmenten en oplosmiddelen. Dit is het allemaal meer dan waard want wie wil er nou besparen op kwaliteit?

Houtwerk controleren en repareren

Het houtwerk van je deur- en raamkozijnen zal van tijd tot tijd gecontroleerd worden. Deze zal in de loop van de tijd beschadigd kunnen raken en zelfs te maken kunnen krijgen met houtrot. Nou hopen we allemaal natuurlijk dat het ons niet overkomt, maar mocht je hier toch mee te maken krijgen is dit in de beginfase redelijk gemakkelijk op te lossen. Met specialistische hout reparatieproducten zoals het assortiment van Repair Care kun je beschadigingen in het houtwerk simpel repareren!

Welk klusje staat er al een tijdje bovenaan jouw lijst om op te pakken? Wacht niet langer en pak het aan!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply