21

Aandachtspunten bij een tafelkleed kopen

Wil je vlekken in jouw tafel voorkomen? Bescherm het blad dan met een tafelkleed. Zo’n kleed vangt eten en drinken op, waardoor het niet door kan dringen in de tafel. Je kunt een grote rol tafelkleed kopen, maar dat is zonde. Je gebruikt immers maar een klein deel van de rol. Bestel daarom een tafelkleed op maat. Bij het kopen van een tafelkleed moet je rekening houden met een aantal aandachtspunten. In deze tekst zetten wij de belangrijkste voor jou op een rijtje.

Vorm van de tafel

Om de juiste afmetingen van jouw tafelkleed te bepalen, speelt de vorm van de tafel mee. Voor een rechthoekige tafel wil je immers een rechthoekig tafelkleed en voor een ronde tafel een rond tafelkleed. De vorm van de tafel speelt een belangrijke rol in het bepalen van de afmetingen van het kleed. Daarom helpen we je hier om de juiste afmetingen voor een rond en rechthoekig tafelkleed te bepalen. 

– Rechthoekige tafel

De meeste rechthoekige tafelkleden hebben een standaard breedte. De lengte is niet altijd hetzelfde. Bestel een tafelkleed daarom pas nadat je de lengte van jouw tafel hebt opgemeten. Wil je dat het kleed over de rand van de tafel hangt? Tel dan ongeveer 30 à 40 centimeter bij de lengtemaat op. 

– Ronde tafel

Ook bij ronde tafelkleden krijg je vaak te maken met een standaard breedte. De lengte moet je eveneens zelf bepalen. Dit gaat iets anders in zijn werk dan bij een rechthoekige tafel. Bij een ronde tafel meet je namelijk de diameter op. Tel hier ook weer 30 à 40 centimeter bij op, zodat het kleed overal een aantal centimeter over de rand van de tafel hangt.

Materiaal van het kleed

Materiaal van het kleed

Als je op zoek bent naar een nieuw tafelkleed, moet je niet alleen naar de afmetingen kijken. Het materiaal speelt namelijk ook een belangrijke rol. Tafelkleden zijn vandaag de dag verkrijgbaat in allerlei materialen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een papieren kleed kiezen. Nadeel van dit materiaal is dat eten en drinken er alsnog doorheen kan trekken. Daarbij komt dat je het kleed weg kunt gooien als erop gesmeerd is. Zoek je een tafelkleed dat je schoon kunt maken? Dan is een tafelzeil misschien iets voor jou. Dit kleed is gemaakt van pvc, waardoor je er met en doekje overheen kunt gaan.  Kleur van het tafelkleed

Naast de vorm en het materiaal is de kleur van het kleed ook een belangrijk aandachtspunt. Dit is meer een smaakkwestie. De één houdt namelijk meer van een kleurrijk tafelkleed, terwijl de ander dit juist helemaal niets vindt. Bepaal daarom voor jezelf wat jouw voorkeur geniet. Vind je het zonde om jouw mooie, houten tafel af te dekken met een tafelkleed? Kies dan voor een doorzichtige tafelbeschermer. Jouw tafel blijft hierdoor zichtbaar, maar wordt wel beschermd.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply