42

Zo kies je de juiste vloertegels voor in de badkamer

Vloertegels zijn in veel badkamers de stijlvolle basis. Het is eenvoudig schoon te maken en verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. Er zijn zelfs zo veel mogelijkheden dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Om de keuze iets makkelijker te maken, hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Kies het materiaal van de tegel

Bedenk welke sfeer je in de badkamer wilt creëren en welk materiaal hier het beste bij past. Bij een industriële stijl passen robuuste stenen tegels bijvoorbeeld mooier dan lichte marmeren vloertegels. Let bij deze keuze ook op jouw eigen budget. Er zit namelijk heel veel verschil in prijs tussen de verschillende materialen. Kijk naar de opties in de winkel of bekijk allerlei vloertegels online.

Kies voor een passende kleur

Nadat je het materiaal hebt gekozen, kun je gaan kijken naar een passende kleur. Wat zijn de mogelijkheden voor de door jou gekozen vloertegel? En wat past er het beste bij jouw persoonlijke stijl? Als je een kleine badkamer hebt, is het slim om te kiezen voor een lichte kleur. Hierdoor zal de ruimte namelijk een stuk groter lijken. Ga juist voor zwart of donkergrijs als je houdt van een stoere touch.

Bepaal de grootte van de tegels

Per materiaal is het verschillend welke groottes er mogelijk zijn. Dit kunnen lange rechthoekige tegels zijn tot een hoop kleine mozaïek steentjes. Natuurlijk is dit erg afhankelijk van je eigen smaak. Toch zie je in een minimalistische badkamer vaak hele grote vloertegels en worden kleine tegeltjes vooral gebruikt voor een speels effect.

Kies voor een passende finish

Na al deze keuzes ben je bijna tot de perfecte vloertegel gekomen. Het enige waar je nog over moet nadenken is de finish. Wil je een vloer die heel erg glanst of moet het juist een doffe en matte finish hebben? Vaak zijn er meerdere mogelijkheden bij een tegel. Je kunt in sommige gevallen zelfs kiezen voor een antislip laag. Ook zijn er toplagen waardoor de tegels langer meegaan en nog makkelijke schoon te maken zijn. Vraag dus zeker even naar alle mogelijkheden.

Zelf leggen of laten leggen?

Sta je in de winkel en heb je je keuze kunnen maken? Of heb je net online een paar vloertegels in het digitale winkelmandje gegooid? Denk dan ook even na of je de vloer zelf gaat leggen of dat je hier een professional voor inhuurt. Vaak kun je bij hetzelfde bedrijf een goede deal sluiten voor de bezorging en plaatsing van de badkamertegels.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply