34

hoe kies je een inboedelverzekering?

Je huis is veel waard, niet alleen in geldwaarde, maar vooral ook in emotionele waarde. Iedereen heeft wel iets waar die trots op is. Een mooi object, een mooi schilderij, een grootse verzameling, een jarenlang project of zelfgemaakte spullen. Als daar iets mee gebeurd, is dat erg vervelend. Als ook nog de waarde verandert, is het fijn als dit niet veel geld kost. Kortom: Je huis verzekeren is niet verplicht, maar wel belangrijk.

Er twee belangrijke verzekeringen om je huis te verzekeren:
– de opstalverzekering:  hiermee is je woning zelf verzekerd.
de inboedelverzekering: hiermee is bijna alles wat in je huis staat verzekerd.
Verzekeraars gebruiken steeds vaker de populaire term “woonverzekering”, hiermee bedoelen ze de opstalverzekering. Maar er zijn ook verzekeraars die de inboedelverzekering en opstalverzekeringen gebundeld aanbieden als woonverzekering. Let dus bij het afsluiten van een woonverzekering op dat je goed de voorwaarden leest, zodat je niet dubbel of onderverzekerd is…

De verschillen tussen de premies kunnen erg groot zijn, het is daarom verstandig aan om eens per jaar de premies en de voorwaarden te vergelijken. Dit kan veel opleveren.

De premie is voor iedereen anders en vergelijkingswebsites zijn nooit 100% onafhankelijk. Maar op inboedelverzekeringen.com staat een handig overzicht met 9 bekende verzekeraars. Zij vertellen eenvoudige en kort waar het om gaat en je kunt eenvoudig doorklikken naar de verzekeraars en daar direct hun premie berekenen en vergelijken. Na een uurtje tijd heb je een goed inzicht in wat wel of niet bij je past en… kun je zomaar geld besparen.  Ik zeg… doen!

verzameling

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply