Zo haal je het maximale uit je kleine studentenkamer

Een kleine studentenkamer inrichten kan best een grote uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat alle meubels erin passen, dat het niet rommelig oogt en dat de kleine kamer ook nog een gezellig uitstraling krijgt? Met de onderstaande tips wordt het inrichten van je studentenkamer een stuk eenvoudiger!

Tip 1: Maak gebruik van de hoogte

Misschien is jouw studentenkamer maar 10m2 of 12m2. Dan is er vanzelfsprekend niet zo veel oppervlakte om mee te werken. Wat je dan doet: gebruik maken van de hoogte. Met een beetje geluk heeft jouw kamer namelijk wel een hoog plafond. Maak hier optimaal gebruik van door middel van hoge kasten en misschien zelfs een hoogslaper. Kijk ook eens rond op Pinterest voor mooie voorbeelden en inspiratie voor een kleine studentenkamer.

Tip 2: Koop multifunctionele meubels

Let bij de inrichting goed op welke meubels je koopt. Check natuurlijk eerst of het formaat geschikt is, maar kijk daarnaast ook of het meubelstuk multifunctioneel is. Koop bijvoorbeeld geen eettafel én een groot bureau. Hier kun je het beste gewoon één tafel voor aanschaffen. Je kunt een poef prima gebruiken als extra zitplaats, maar met een dienblad erop ook als bijzettafel. Kies ook voor een tv-meubel waar je veel spullen in kunt opbergen en overweeg eventueel of je een slaapbank moet kopen.

Tip 3: Gebruik een kast als roomdivider

Als je een scheiding wilt maken tussen het slaapgedeelte en de ‘woonkamer’, kun je het beste gebruik maken van een grote open kast. Deze kastruimte kun je deels inrichten met gezellige accessoires en deels met manden voor extra opbergruimte.

Tip 4: Creëer slimme opbergruimtes

Omdat er waarschijnlijk geen ruimte is voor drie grote kasten, moet je op een andere manier slimme opbergruimtes creëren. Maak gebruik van alle ruimte: berg spullen op onder je bed, bevestig kapstokhaakjes aan de deur of muur, schuif grote bakken onder de bank, koop een bijzettafel of poef met een deksel en hang waar mogelijk allemaal wandplanken op. Investeer als student liever in opbergruimte dan in onnodige grote decoratie.

Tip 5: Zorg voor genoeg (dag)licht

Om je kleine studentenkamer in het algemeen groter te laten lijken, moet je ervoor zorgen dat er genoeg daglicht binnenkomt. Dit kun je nog meer benadrukken door de muren in een lichte kleur te schilderen. Voor ’s avonds en tijdens de wintermaanden in het belangrijk dat je genoeg lampen in huis hebt. Koop niet alleen sfeerverlichting, maar besteed ook aandacht aan de heldere algemene verlichting.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply