Een open kast stijlvol inrichten doe je zo

Een open kast of vitrinekast is een prachtig meubelstuk. Het is er alleen wel eentje die wat meer aandacht nodig heeft. Je moet namelijk wel moeite doen om het zo mooi mogelijk te decoreren! Heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan komen deze tips vast goed van pas. Stijlvol inrichten is namelijk helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

Denk na over de functie

Het is slim om van tevoren na te denken over de functie van je open kast. Misschien heb je wel een bijzondere verzameling of een dierbaar erfstuk wat je erin wilt zetten. Of wil je het gaan gebruiken als boekenkast of juist om al het servies in te zetten? Als je hier eerst goed over nadenkt, kun je beter aan de slag met het inrichten.

Kies een kleurenpalet

Door een duidelijk kleurenpalet te kiezen, zorg je ervoor dat het geheel geen bij elkaar geraapt zooitje lijkt. Want dat risico is vrij groot bij zo’n open kast. Het draait allemaal om de stijlvolle inrichting! Neem een paar basis kleuren in gedachten en pas alle items hier op aan. Je kunt wel afwisselen met de tinten, maar maak het niet te druk. Heb je een verzameling wat wél bestaat uit allemaal verschillende kleuren? Kies dan voor een open vitrinekast van glas of een witte wandkast. Hierdoor zal het een stuk rustiger ogen. Kijk eens op Woonenzo.nl voor verschillende opties.

Groepeer de kleine spullen

Kleine spullen kun je het beste clusteren. Door het in groepjes te zetten, lijkt het minder rommelig. Super kleine spullen kun je ook bij elkaar op een dienblad leggen of in een metalen mand leggen. Daarnaast is het leuk om de items die bij elkaar horen ook echt naast elkaar te zetten. Bijvoorbeeld vaasjes met dezelfde print, een paar boeken of een aantal kaarsen. En drie is altijd het magische getal! Vier kaarsen kun je namelijk niet zo leuk neerzetten en twee is weer zo weinig.

Speel met verschillende hoogtes en vormen

Probeer de spullen afwisselend en speels neer te zetten. Dit doe je door te kijken naar de hoogtes en vormen. Naast een paar ronde, hoge kaarsen kun je bijvoorbeeld een strak voorwerp zetten die juist wat kleiner is. Dit maakt het heel interessant.

Laat genoeg ruimte open

Zet niet de hele kast vol met spullen. Door juist ruimte vrij te laten, vallen de items meer op. Wees dus niet bang voor open plekken!

Zet ook iets op de kast

Vaak is het ook leuk om nog iets bovenop de kast te zetten. Dit brengt het wat meer tot leven en betrekt het meer bij het interieur. Koop bijvoorbeeld een leuke plant die eroverheen kan hangen of een stoere led lamp als extra verlichting. Tip: Check de website Ledwereld.nl voor goedkope lampen van goede kwaliteit.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply