Fleur je huis op met wandplanken

Er zijn allerlei manieren om een kale muur in je woning op te fleuren. Denk aan schilderijen of foto’s, een bijzonder behangetje of een hoge boekenkast. Een andere toffe optie is om wandplanken aan de muur te bevestigen. Hier kun je echt alle kanten mee op!

Moderne witte wandplank van hout

Veel mensen vinden het mooi om een fotowand te creëren boven de bank. Je kunt dit ook op een creatieve manier aanpakken met een speciale fotoplank. Dit is een smalle zwevende plank waar je een foto of schilderij op kunt zetten. Vaak hebben deze plankjes een kleine groef of een opstaande rand zodat de lijst niet kan wegglijden.

Industriële wandplank met metaal

Voor een stoer resultaat kies je voor een houten wandplank met zwarte metalen details. Dit past perfect bij de industriële woonstijl! Combineer het met een gekleurde wand in petrol blauw voor een trendy look.

Boomstam wandplank voor romantische sfeer

Een kant-en-klare eiken wandplank is natuurlijk prima, maar het is ook tof om zelf een boekenplank van hout te maken. Op het bovenstaande voorbeeld zie je duidelijk de natuurlijke vormen van de boomstam terugkomen. Dit is romantisch met een landelijke touch! Leuk voor in de woonkamer, de slaapkamer of in de eetkamer.

Kleine wandplanken met planten

Heeft jouw thuiskantoor nog een saaie en onpersoonlijke uitstraling? Hang dan een aantal kleine houten planken aan de muur. Hier kun je allerlei accessoires bovenop zetten. Vetplanten of cactussen doen het altijd goed! Het is verstandig om te kiezen voor plantjes die weinig verzorging nodig hebben. De hoogste plank is misschien lastig te bereiken, dus het is fijner als ze niet te vaak water nodig hebben.  

Zwevende wandplank met marmer look

Een wandplank die zwevend is, is eigenlijk geschikt voor in elke woning. Dit simpele model is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past bij alle woonstijlen. In deze woonkamer is er gekozen voor een hele hippe variant: strakke wandplanken met marmer look. Dit is ook geweldig voor in de badkamer! Hier zou je je tandenborstel, make-up en andere verzorgingsproducten op kunnen zetten.

Witte wandplank in de keuken

Wandplanken zijn erg praktisch voor in de keuken. Gebruik het als extra opbergruimte voor je servies, als een groot kruidenrek of puur ter decoratie. Style tip: zet een muurplank niet helemaal vol met spullen. Probeer het logisch in te delen en laat ook wat ruimte vrij tussen de items. Zo creëer je een gezellige en georganiseerde keuken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply