Zo gebruik je een krukje in het interieur

Krukjes: het zijn handige, compacte meubelstukken waar je alle kanten mee op kunt. Als je ooit een prachtig exemplaar tegen het lijf loopt (bijvoorbeeld tweedehands in een kringloopwinkel), twijfel dan niet om het meteen te kopen. We weten bijna wel zeker dat je het in je woning kunt gebruiken. Hieronder laten we maar liefst 6 verschillende manieren zien hoe je zo’n krukje kunt gebruiken in het interieur. Zowel voor praktische zaken als voor decoratieve doeleinden. Wat is jouw favoriete voorbeeld?

Houten krukje als bijzettafel

Om te beginnen is een krukje altijd goed te gebruiken als bijzettafel. Bijvoorbeeld naast de relaxstoel in de woonkamer, in de leeshoek of in je thuiskantoor. Als je kiest voor een kruk van een mooi materiaal, is het niet nodig om er allerlei accessoires op te zetten. Een houten krukje met organische vormen is een hele mooie aanwinst. Het natuurlijke materiaal is sfeervol en past bij verschillende woonstijlen.

Hoge krukken in de keuken

Een hoge kruk kun je juist weer goed gebruiken in de keuken. Zeker als je een kookeiland hebt. Zo kun je het aanrechtblad ineens omtoveren tot een gezellige ontbijtbar! Hier kun je ’s ochtends snel een kopje koffie drinken of juist ’s avonds gezellig kletsen met degene die aan het koken is.

Houten kruk als plantenstandaard

Als je geen genoeg kunt krijgen van planten in je interieur, dan kun je de kruk ook inzetten als plantenstandaard. Zo laat je jouw favoriete kamerplant nog beter tot zijn recht komen. En vaak krijgen de planten op zo’n verhoging een stuk meer daglicht. Het is dus voor zowel plant als mens een top idee!

Simpel krukje met een lamp

Soms heb je een lege hoek in de ruimte waar nauwelijks licht komt. De plek is te krap om een grote vloerlamp neer te zetten en ook een kast is geen mooie optie. De oplossing? Een simpel en compact krukje met een tafellamp erop!

Modern krukje als nachtkastje

Als je nog op zoek bent naar een budgetproof nachtkastje, dan is dit een geweldig idee. Een kleine kruk staat namelijk ook prima naast je bed. Het neemt weinig ruimte in beslag, het is praktisch én het ziet er stijlvol uit.

Landelijk krukje in de badkamer

Tot slot kun je een krukje ook nog in de badkamer neerzetten. Vooral naast het bad komt het goed van pas. Leg hier je telefoon op met een lekker muziekje, gebruik het als bijzettafel voor drinken en een boek of leg er alvast een handdoek op klaar.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply