DIY: 6 manieren om kerstcadeaus in te pakken

Besteed dit jaar niet alleen aandacht aan de kerstcadeaus zelf, maar ook aan de verpakking. Een leuk ingepakt cadeautje is namelijk ontzettend leuk om te geven en nog leuker om te krijgen! In dit Do It Yourself artikel laten we 6 verschillende manieren zien. Welke is jouw favoriet?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anna 📷 (@skandynawska_weranda) op

1. Groene touch

Planten zijn populair. Je ziet deze groene trend daarom zelfs terugkomen bij het inpakken van kerstcadeaus. Haal wat groen uit de tuin of knip stiekem een paar takjes van de achterkant van de kerstboom. Maak deze vast met een mooi lint of een stukje touw. Je kunt hier eventueel nog andere versiering aan vast maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chloe 🐓 Farmgirl & Goatlady (@boxwoodavenue) op

2. Sierlijke handlettering

Koop blanco cadeaupapier waar je met stift op kunt schrijven. Hier kun je zelf sierlijk en persoonlijk inpakpapier van maken. Schrijf woorden als ‘Christmas’ of ‘Kerst’ op het papier met sierlijke letters. Op het internet kun je prachtige voorbeelden vinden van handlettering. Het is ook tof om de naam in een elegant handschrift op het papier te zetten. Zorg er wel voor dat het duidelijk leesbaar is. Anders weten we natuurlijk nog niet voor wie het cadeautje is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A N N E (@lieblingsidee) op

3. Zelf ontworpen patroon

Heb je geen talent voor handlettering? Maak dan een leuk patroon op het blanco papier. Dit kun je gewoon met een zwarte stift doen. Teken vrolijke stippen, strepen of ruitjes. Alles is mogelijk! Maak het plaatje compleet met een strik en een naamkaartje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicole Barkey (@therealevelynbarkey) op

4. Kerstbomen stempels

Eenvoudig inpakpapier kun je ook opfleuren met een ouderwetse stempel. Dit is de laatste jaren in steeds meer winkels te koop. Je kunt ook opzoeken hoe je zelf een stempel kunt maken. Kies voor een kerstboom vorm, een rendier of een kerstbal. Het hoeft er zeker niet helemaal perfect uit te zien. Het is juist extra charmant als je ziet dat het handgemaakt is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Secret Linen Store (@secretlinenstore) op

5. Ingepakt in linnen

In plaats van papier kun je ook kiezen voor stof. Knip een aantal linnen doeken die je elk jaar weer kunt hergebruiken. Je hoeft na het uitpakken niets weg te gooien en het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. Steek een takje of een dennenappel onder de knoop voor een leuke touch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door littlepeacottage (@littlepeacottage) op

6. Rudolph the red nosed reindeer

Met deze inpakmethode maak je alle kinderen (en volwassenen) zeker enthousiast. Het is bijna jammer om de cadeautjes open te maken! Deze DIY is heel eenvoudig te maken en het ziet er meteen indrukwekkend uit onder je kerstboom.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply