Zo creëer je een stoere zithoek

Steeds meer mensen willen de zithoek een stoere uitstraling geven. Deze robuuste en industriële stijl is nou eenmaal een grote trend op het moment. Om zeker te weten dat jouw woonkamer een stoere look krijgt, mogen de volgende elementen niet ontbreken:

Robuuste salontafel

Een salontafel is vaak het middelpunt van de zithoek. Het moet het juiste formaat hebben om hapjes en drankjes op te kunnen zetten. Daarnaast is het bij de industriële stijl belangrijk dat de tafel stoer oogt. Kies daarom voor een lage tafel van onbewerkt hout of met metalen poten. Je kunt ook een speelser effect creëren met meerdere kleine bijzettafels.

Stoere relaxfauteuil

Een robuust zitmeubel is een echte eyecatcher in het interieur. Vooral een stoel met lederen zitting past erg goed bij de stoere woonstijl. Je kunt bijvoorbeeld een industriële fauteuil kopen met geschuurd leer of met een glimmende finish. Beide varianten stralen erg veel karakter uit. Er zijn bovendien veel verschillende modellen, kleuren en formaten verkrijgbaar.

Vintage vloerkleed

Naast alle stoere meubels zijn er ook vloerkleden met een ruw uiterlijk. Kies voor een kleed met een ‘versleten’ vintage look. Vaak hebben deze vloerkleden een vergrijsde kleur wat zorgt voor de industriële uitstraling. Leg het kleed onder de salontafel zodat de zithoek een mooi geheel vormt.

Industriële lampen

Ook een gave lamp mag zeker niet ontbreken. In een ruime zithoek kun je een industriële vloerlamp in de hoek zetten. In een kleinere ruimte komt een simpele tafellamp beter tot zijn recht. Kies in ieder geval voor een lamp van een rauw materiaal (bijvoorbeeld metaal of hout) en met een donkere kleur.

Muur met betonlook

Maak de zithoek helemaal compleet door zelfs de muur aan te pakken. Ga aan de slag met grijze betonverf of kies voor behang met een betonlook. Natuurlijk kun je ook een vakman inhuren om de muur te stucen. Dit moet vooral niet te strak en netjes gebeuren. Hoe ruwer het resultaat, hoe beter!

Rauwe materialen

Over het algemeen is het bij deze interieurstijl belangrijk dat je veel gebruik maakt van rauwe materialen. Denk hierbij aan onbewerkt hout, koud beton, ruw metaal en geschuurd leer. Dit kun je toepassen op de meubels, maar ook op de accessoires. Ben je bang dat het geheel te kil gaat ogen? Breng dan de gezelligheid terug met zachte kussens op de bank, meerdere groene kamerplanten en persoonlijke decoratie. Knus en stoer gaat prima samen als je de elementen goed combineert!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply