Geef een industriële touch aan je huis

De industriële stijl is de laatste jaren erg populair. Het is stoer, ruig en het zit vol karakter. Je kunt deze woonstijl eenvoudig terug laten komen in je woning. Hoe? Wij geven je graag een paar voorbeelden en ideeën!

Industriële stijl in de woonkamer

De basis van een industrieel interieur bestaat uit sombere kleuren. Denk aan zwart, grijs, wit en bruin. Dit gaat goed samen met de meest gebruikte materialen voor deze stijl, namelijk: hout, metaal, beton en leer. Laat een paar van deze elementen terugkomen in je woonkamer voor een stoere touch. Een grote leren fauteuil, een salontafel met metalen poten en een robuust houten tv-meubel zijn mooie opties.

Industriële stijl in de keuken

Kies voor een aanrechtblad van beton of onbewerkt hout en je creëert meteen een industriële sfeer. Dit werkblad is de eyecatcher van de keuken. Je kunt de stijl eventueel nog meer benadrukken door een bijpassende vloer te laten leggen. Blijf hierbij weer dicht bij het standaard kleurenpalet van zwart, grijs, wit en bruin.

Industriële stijl in de eetkamer

Een industriële eetkamer is niet compleet zonder een grote eettafel. Ga voor een robuuste tafel van onbewerkt hout en met stevige metalen poten. Zet er een paar eenvoudige stoelen bij met een zitting van (kunst)leer. Maak het totaalplaatje compleet met een aantal industriële hanglampen.

Industriële stijl in de badkamer

Voor in de badkamer zijn er speciale vloeren die goed tegen vocht kunnen. Deze badkamervloeren zijn ook verkrijgbaar met een hout- of betonlook. Laat daarnaast een grote glazen douchewand plaatsen met een zwart metalen frame. Ook kleine fabriekslampen kun je prima in de badkamer ophangen. Let er wel op dat de verlichting vochtbestendig is!

Industriële stijl in de slaapkamer

Is er toevallig een bakstenen muur in je slaapkamer? Laat deze dan vooral niet glad stucen. Een bakstenen muur zit namelijk voor karakter. Het brengt veel sfeer aan de ruimte en het zorgt voor een industriële look. Voor een rustiger effect kun je de muur ook wit verven. Is er helaas niet zo’n mooie muur aanwezig in jouw woning? Dan kun je fotobehang kopen met een bakstenen print of betonlook.

Industriële stijl in de werkkamer

De industriële stijl gaat goed samen met een minimalistisch interieur. Deze rust is erg handig in een werkkamer of thuiskantoor. Creëer een rustige basis en vul dit aan met industriële items. Koop een zwarte stellingkast voor al je papieren of decoratie, hang een metalen wandrek op voor je to-do lijstjes en zet een industriële lamp neer voor beter zicht.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply